Zimski sportovi

Columbusu 15. uzastopna pobjeda, Minnesotin niz stao na 12

HINA • nedjelja, 01.01.2017.
Columbusu 15. uzastopna pobjeda, Minnesotin niz stao na 12

Hokejaši Columbusa svladali su kao gosti Minnesotu s 4:2 i nastavili niz u kojem su sada na 15 uzastopnih pobjeda, a time ujedno prekinuli seriju od 12 trijumfa što su ih ostvarili igrači iz Minneapolisa...

Ljubitelji hokeja na ledu i najjače svjetske lige u ovom sportu na Staru su godinu dobili jedinstven dar, jer se prije ove utakmice ni u jednoj od četiri najveće američke profesionalne lige (NFL, NBA, NHL, MLB) nije dogodio dvoboj dviju momčadi koje su u njega ušle s 12 ili više uzastopnih pobjeda. Na koncu su se novoj pobjedi, već 15. u nizu, veselili Blue Jacketsi koji su ostali najuspješnija momčad dosadašnjeg dijela natjecanja.

Odluka o pobjedniku pala je u četvtoj minuti druge trećine, kad su gosti s dva pogotka u razmaku od samo 15 sekundi otišli na, pokazalo se nedostižnih, 3:0. Cam Atkinson je bio dvostruki strijelac za Columbus, a po jedan pogodak postigli su Jack Johnson i Seth Jones. Za Minnesotu su strijelci bili Mikael Granlund i Jason Zucker. Dobar dio zasluga za pobjedu Blue Jacketsa svakako pripada i vrataru Sergeju Bobrovskiju koji je od 31 udarca igrača Wilda zaustavio njih 29.

Aktualni osvajači Stanley Cupa iz Pittsburgha zadržali su korak s Columbusom i ostali na samo bod zaostatka pobijedivši pred svojim navijačima Montreal s 4:3 u produžetku. Canadiensi su do 55 sekundi prije isteka 60. minute držali dva boda u rukama, da bi Connor Sheary prvo pogodio za produžetak, a pred kraj druge minute dodatnog vremena Jevgenij Malkin donio pobjedu prvacima. Prethodna dva pogotka za Penguinse postigli su Patric Hornqvist i Phill Kessel, dok su strijelci za Montreal bili Alexander Radulov, Paul Byron i Brian Flynn. Unatoč izgubljenom bodu Canadiensi su ostali vodeća momčad Atlantske divizije.

NHL rezultati, 31.12.:
New Jersey - Washington 2:6
Boston - Buffalo 3:1
Minnesota - Columbus 2:4
Pittsburgh - Montreal 4:3 (produžetak)
Tampa Bay - Carolina 3:1
Winnipeg - NY Islanders 2:6
Dallas - Florida 1:3
Colorado - NY Rangers 2:6
Calgary - Arizona 4:2
Edmonton - Vancouver 2:3 (raspucavanje)
Los Angeles - San Jose 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!