Zimski sportovi

Večer domaćina u NHL-u - tri susreta i tri pobjede

HINA • ponedjeljak, 02.01.2017.
Večer domaćina u NHL-u - tri susreta i tri pobjede
Foto: EPA

Prvog dana 2017. godine na programu NHL lige bile su tri utakmice i u sve tri su slavili domaćini.

Washington je pobijedio Ottawu 2-1, Anaheim je nakon kaznenih udarca slavio protiv Philadelphije 4-3, dok je Toronto nakon produžetaka pobijedio Detroit 5-4.

Anaheim je protiv Philadelphije vodio 1-0, 2-1 i 3-1, ali je tek nakon kaznenih udaraca izborio pobjedu.

Junaci u pobjedi Ducksa bili su trostruki strijelac Ryan Kesler i vratar John Gibson koji je sakupio čak 51 obranu, a potom obranio i četiri kaznena udarca. Golove za goste zabili su Travis Konecny, Sean Couturier i Brayden Schenn. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca za Anaheim su zabili Richard Rakell i Corey Perry, a za Flyerse je bio precizan Jakub Voracek.

"Bilo je dosta posla, ali nisam mislio da sam sakupio toliko obrana. Jedino je važna naša pobjeda," kazao je Gibson koji je postavio novi osobni, ali i rekord kluba po broju obrana u jednom susretu.

Toronto je u 'zimskom klasiku' igranom pred 40,148 gledatelja na stadionu Exhibition, pobijedio Detroit 5-4 nakon produžetaka. Bila je to luda utakmica u kojoj su gosti poveli, potom je Toronto zabio četiri gola u nizu za vodstvo 4-1, da bi Red Wingsi uspjeli izjednačiti na 4-4 i to golom 1,1 sekunde prije kraja. U 'overtimeu' je domaćin bio bolji i slavio je golom 'novaka' Austona Matthewsa.

"Bila je ovo posebna utakmica koju ću pamtiti cijeli život. Zbog ovakvih susreta ljudi obožavaju ovaj sport. Bilo mi je žao što utakmica mora završiti," kazao je strijelac odlučujućeg pogotka. Strijelci za Toronto bili su i Leo Komarov, Mitch Marner, te Connor Brown, dok su golove za Detroit zabili Anthony Mantha (2), Jonathan Ericsson, te Dylan Larkin.

"Kada smo izjednačili u posljednjim trenucima susreta pomislio sam kako će ih to slomiti. Nažalost, bio sam u krivu," kazao je Mantha koji je zabio prvi i posljednji gol za goste.

Ottawa je u Verizon Centru povela protiv Washingtona u 12. minuti druge trećine golom Kylea Turrisa, no domaćin je 20 sekundi prije kraja dionice izjednačio preko Karla Alznera. Pobjednički pogodak za Capitalse zabio je Taylor Chorney u 42. minuti. Bio je to tek treći pogodak za Chorneyja u 130 NHL utakmica.

Rezultati:
Anaheim - Philadelphia 4-3 (kazneni udarci)
Washington - Ottawa 2-1
Toronto - Detroit 5-4 (produžetak)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!