Zimski sportovi

Medvjedi na otvaranju nove kalendarske godine slavili protiv Kunlun Red Stara

Marjan Kreševac • utorak, 03.01.2017.
Medvjedi na otvaranju nove kalendarske godine slavili protiv Kunlun Red Stara
Foto: FaH

Nakon blagdanske stanke Medvjedi su u prvom susretu nove kalendarske godine ugostili debitanta u KHL-u, momčad Kunlun Red Star. U čvrstoj utakmici domaći su tek na početku treće dionice uspjeli slomiti goste i zahvaljujući pogotku Parea upisati pobjedu 1:0...

Kineski Kunlun Red Star sastoji se od igrača čak devet različitih nacionalnosti koji su na brzinu skupljeni bez neke smislene ideje i upravo iz tog razloga početak sezone bio je poprilično grbav, ali kako je prolazilo vrijeme sve više je rasla i kemija momčadi koja ih je trenutno dovela na sedmo mjesto Istoka s 64 boda iz 44 utakmice.

Pred Medvjedima neće biti ni malo lagan zadatak ukoliko žele nastaviti seriju dobrih rezultata s kraja prošle godine, a otegotna okolnost svakako je i činjenica da je redove Medvjeda napustilo nekoliko iznimno bitnih i kvalitetnih igrača. Naravno, stigle su i igračke prinove, ali upitno je koliko mogu pomoći nakon kratkog vremena provedenog u Brlogu.

U prvoj trećini gledali smo čvrst hokej s puno klizanja i malo pravih prilika. Sve ono što je prošlo kroz zgusnute obrane sigurno su poskidali Drew MacIntyre i Tomi Karhunen koji su skupili svaki po deset obrana. Iako se igralo čvrsto vidjeli smo samo jedno isključenje i to kod gostiju kada je u posljednjoj minuti Ponikarovsky zaradio dvije minute. Medvjedi su još jednom pokazali da im je power play velika boljka ove sezone i nisu uspjeli kapitalizirati igrača više

Ni druga dionica nije donijela prekretnicu u susretu, a s obzirom na broj udarac u okvir gola bila je još siromašnija nego prethodna. Gosti su imali osam udaraca u okvir gola, a domaći samo šest. Ne može se reći da je nedostajalo želje s obje strane, ali uz raspoložene vratare trebalo je malo više odlučnosti i preciznosti u završnicama, a to na žalost zagrebačkih navijača nismo doživjeli od Medvjeda

Na početku treće trećine napokon razlog za veselje navijača u Ledenoj. Kinezi su pokušali izbaciti pločicu iz svoje trećine, no Genoway to nije dopustio. Na "plavoj" je došao u posjed i iz prve gurnuo za usamljenog Parea koji je malo vagao Karhunena i onda neobranjivo iznad njegovog ramena smjestio pak u mrežu.

Nakon postignutog pogotka otpuštene su sve kočnice, Medvjedi su bili apsolutno dominantni, gosti su bili pod velikim pritiskom. Takav izrazito napadački pristup otvorio je prostor za kontranapade, ali MacIntyre je u dva navrata sjajno reagirao i sačuvao prednost domaćina. Najbolju priliku za udvostručenje vodstva u 59. minuti imao je ponovno Pare, gosti su igrali bez vratara, sijevnula je kontra, ali umjesto u praznu mrežu Pare je pločicu smjestio u stativu.

Osim Parea koji je zabio pobjedonosni pogodak svakako treba istaknuti MacIntyrea koji je skupio 30 obrana i jednostavno briljirao na domaćim vratima. Ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo biti uspješna hokejaška godina u kojoj i toliko željeni playoff ne bi zvučao kao znanstvena fantastika. No, iskoristimo još jednu mudru pouku koja kaže da jedna lasta ne čini proljeće. Nadajmo se da će iza ove stići čitavo jato i da će Medvjedi nastaviti s ovakvim predstavama. Novu priliku za to imaju već za dva dana kada u Brlog stiže momčad Amura iz Habarovska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!