Košarka

Niti raspoloženi Boatright nije pomogao Cedeviti, Valencia do pobjede u Domu sportova

Petar Jenjić • srijeda, 04.01.2017.
Niti raspoloženi Boatright nije pomogao Cedeviti, Valencia do pobjede u Domu sportova
Foto: FaH

U prvom susretu druge faze Eurokupa košarkaši Cedevite poraženi su na domaćem parketu od Valencije rezultatom 86:89. Cedeviti nije pomogao niti sjajni Boatright koji je susret završio s 37 poena i 11 asistencija...

Dobar nastup u prvom dijelu Eurokupa donio je Cedeviti prolazak u TOP16 ovog europskog natjecanja. Prvi je protivnik u Domu sportova bila Valencia, momčad koja je trenutno na trećem mjestu u španjolskog ACB ligi, odmah iza Real Madrida i Barcelone i sigurno najjači protivnik u ovom dijelu Eurokupa.

Španjolska je momčad bolje krenula u današnji dvoboj i imala pet poena prednost na polovici prve četvrtine. Međutim, zahvaljujući prije svega svojim Amerikancima, Cedevita je serijom 10:0 otišao na do tada najvećih +7 (23:16). Do kraja je četvrtine Valencia smanjila zaostatak sa šest uzastopnih poena Oriole.

Loše je zagrebačka momčad krenula u drugu dionicu i u prve je tri minute primila deset poena pa je klupa Cedevite bila prisiljena zvati minutu odmora. Niti to nije pomoglo Vitaminima jer je španjolska momčad i dalje održavala stečenu prednost. Kao i u prvih deset minuta, u napadu su igrali samo James i Boatright, koji su držali Cedevitu u igri. Ubacili su 29 od ukupno 39 Cedevitinih koševa u prvom poluvremenu.

Dobro je Cedevita otvorila nastavak sa serijom 6:0, ali do veće prednosti nije dolazila već se izmjenjivala sa svojim protivnicima. Ubačajem Krušlina, momčad Veljka Mršića zaključila je treću četvrtinu s poenom prednosti.

U posljednjoj se dionici Valencia ipak uspjela odvojiti na dvoznamenkastu razliku serijom 13:0, kada je Mršić izrotirao cijelu prvu postavu na početku zadnjih deset minuta. Zahvaljujući sjajnom Boatrightu domaćin je umalo došao do preokreta. Cedevita je imala i nekoliko prilika za produžetak, ali nije ih uspjela iskoristiti. Upravo je Boatright promašio posljednji šut nekoliko sekundi prije kraja.

Ryan Boatright završio je susret s 37 poena, pet skokova i 11 asistencija, dok je Rashad James dodao 16 koševa i šest skokova.

Najefikasniji je kod Valencije bio Bojan Dubljević sa 17 poena.

TOP 16, 1.kolo:
Cedevita - Valencia 86:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!