Košarka

Dobar nastup Zubčića u pobjedi Novgoroda, lagano slavlje Lokomotiv Kubana

Petar Jenjić • srijeda, 04.01.2017.
Dobar nastup Zubčića u pobjedi Novgoroda, lagano slavlje Lokomotiv Kubana
Foto: FaH

Odigrano je i preostalih sedam utakmice prvog kola druge faze Eurokupa, iz kojih vrijedi izdvojiti dobar nastup Tomislava Zubčića u pobjedi Nižnij Novgoroda i drugi susret iz Cedevitine grupe, gdje je Unicaja nadigrala Albu Berlin...

Grupa E

Murcia - Fuenlabrada 87:75 U španjolskom dvoboju u grupi E, Murcia je nadigrala Fuenlabradu, čime je uzvratila za poraz u domaćem prvenstvu prije desetak dana. Murcia je vodila od samog početka utakmice, u nekoliko navrata i dvoznamenkastom razlikom, najviše +16. U nastavku su susreta gosti u jednom navratu uspjeli doći do pet koševa zaostatka međutim više od toga nisu uspjeli.

Do pobjede ih je predvodio Facundo Campazzo s 18 koševa (6/12 iz igre, slobodna bacanja 4/4) i devet asistencija, dok je Billy Baron dodao 17 poena (6/9 iz igre, slobodna bacanja 2/2).

Najefikasniji je kod gostiju bio Ivan Paunić s 22 poena (7/11 iz igre, slobodna bacanja 6/8). Marko Popović odigrao je 27 i pol minuta i za to vrijeme ostvario učinak od pet poena (1/5 za dva, 1/6 za tricu) i četiri skoka.

Gran Canaria - Lokomotiv Kuban 71:86 U jednom od zanimljivijih dvoboja prvog kola grupne faze košarkaši Lokomotiv Kubana nadigrali su u gostima Gran Canariju i prekinuli niz od šest pobjeda u svim natjecanjima. Ruska je momčad vodila gotovo od samog početka utakmice, a tijekom druge su četvrtine došli i do dvoznamenkaste prednosti, koju su održavali veći dio susreta. Gran Canaria se nije uspjela spustiti ispod šest poena minusa.

Matt Janning predvodio je Lokomotiv s 19 poena (6/11 iz igre, slobodna bacanja 3/3), dok je Ryan Broekhoff dodao 17 koševa (1/2 za dva, 5/8 za tricu).

Najbolji je kod španjolske momčadi bio Kyle Kuric s 13 poena (4/11 iz igre, slobodna bacanja 2/2).

Grupa F

Himki - Lietkabelis 88:80 Uspješno je drugu fazu započeo Himki protiv litavskog Lietkabelisa. Ruska je momčad bolje otvorila današnji susret i nakon prvih deset minuta je imala pet poena prednosti. Tijekom druge četvrtine domaćin je napravio seriju 14:0. Iako su uspjeli održavati visoku prednost veći dio susreta, u posljednjoj su minuti gosti došli na tri koša zaostatka. Međutim, vremena za više nije bilo i to je bilo najbliže što su uspjeli doći.

Najbolji je kod Himkija bio Aleksej Šved s 21 poenom (7/15 iz igre, slobodna bacanja 5/7) i po sedam skokova i asistencija. Robbie Hummel i Nobel Boungou-Colo dodali su po 18 koševa.

Goste je predvodio Ben Magden s 19 koševa (2/6 za dva, 5/8 za tricu).

Ulm - Bayern 57:68 U susretu dviju ponajboljih njemačkih momčadi do pobjede je došla momčad iz Munchena, za razliku od prvenstvenog dvoboja prije desetak dana, kada je bolji bio Ulm. Polovicom prve četvrtine Bayern je preuzeo prednost, u nekoliko navrata vodio i dvoznamenkastom razlikom. Na poluvrijeme je otišao sa sedam poena prednosti. Ulm se do kraja susreta nije uspio spustiti ispod šest koševa zaostatka.

Bayern je predvodio sjajni Devin Booker s 19 poena (7/11 iz igre, slobodna bacanja 4/4) i 15 skokova, dok je Maximilian Kleber dodao 15 koševa (5/7 iz igre, slobodna bacanja 4/6) i devet skokova.

Najbolji je kod domaćina bio Augustine Rubit s 12 koševa (4/8 iz igre, slobodna bacanja 3/5) i sedam skokova.

Grupa G

Nižnij Novgorod - Zenit St.Peterburg 113:105 U ruskom dvoboju Nižnij Novgorod kod kuće je nadigrao Zenit St.Peterburg. Zanimljivo je da su obje momčadi postavile klupske rekorde u broju postignutih koševa na jednoj utakmici. Nakon izjednačene prve dionice domaćin je serijom trica došao do dvoznamenkaste prednosti, ali se Zenit u trećoj četvrtini uspio vratiti u egal. Međutim, serijom 12:0 nisu dopustili da gosti dođu do vodstva i moguće pobjede. Do kraja susreta većih problema nisu imali.

Do pobjede ih je predvodio DeAndre Kane s 31 poenom (13/16 iz igre, slobodna bacanja 2/3) i devet skokova. Tomislav Zubčić odigrao je nešto manje od 20 minuta i za to vrijeme ostvario učinak od 14 poena (3/5 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 2/2), dva skoka i tri asistencije.

Kod gostiju je najbolji bio Stefan Marković sa 17 koševa (6/12 iz igre, slobodna bacanja 4/4) i pet asistencija.

Lietuvos Rytas - Hapoel Jeruzalem 76:80 Hapoel je velikim preokretom došao do pobjede kod jedne od najboljih litavskih momčadi. Rytas je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, tijekom kojeg je došao do 20 koševa prednosti (34:14). Treću su četvrtinu Izraelci otvorili serijom 8:0, a početkom posljednjih deset minuta došli su do prve prednosti na utakmici. Dvije minute prije kraja imali su četiri poena prednosti koje su do kraja utakmice uspjeli zadržati.

Do pobjede ih je predvodio Curtis Jerrells s 26 poena (10/16 iz igre, slobodna bacanja 1/1), dok je Jerome Dyson ubacio 15 koševa (5/8 iz igre, slobodna bacanja 2/2).

Najbolji je kod Lietuvos Rytasa bio David Logan s 19 ubačaja (7/14 iz igre, slobodna bacanja 2/2).

Grupa H

Alba Berlin - Unicaja 69:77 U drugom susretu Cedevitine skupine i druga je španjolska momčad došla do pobjede. Osim nekoliko uvodnih minuta španjolska je momčad cijeli susret bila u rezultatskoj prednosti. Na poluvrijeme su otišli s 15 poena viška (41:26). U nastavku su se susreta domaćini u jednom navratu uspjeli približiti na pet koševa zaostatka, ali više od toga nije išlo za njemačku momčad.

Jeff Brooks predvodio je Unicaju s 15 koševa (6/11 iz igre, slobodna bacanja 1/1) i šest skokova, dok je Daniel Diez dodao 13 poena (3/6 iz igre, slobodna bacanja 4/4).

Najbolji je kod Albe bio Dragan Milosavljević s 22 poena (8/15 iz igre, slobodna bacanja 2/2) i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!