Košarka

Stipčević odnio pobjedu u dvoboju s Ukićem

Branimir Korać • četvrtak, 05.01.2017.
Stipčević odnio pobjedu u dvoboju s Ukićem

Okončano je 11. kolo u Ligi prvaka koja se odigrava pod okriljem Fibe, a u hrvatskom dvoboju u Italiji, Stipčevićev Sassari je bio bolji od Ukićevog AEK-a...

Le Mans je vodeća momčad skupine B, a u 11. kolu lakoćom je slavio u gostima kod rumunjske Oradee 79:60. Domaćina je skupo stajao loš početak posljednje dionice, Le Mans je u to razdoblje ušao serijom 13:2 i nakon toga Oradea više nije zaprijetila.

Lahaou Konate ubacio je 13 poena, po 12 su dodali Giordan Watson (osam asistencija), Mouphtaou Yarou pet skokova i Ryan Pearson dok je Petr Cornelie upisao 11 poena i devet skokova. Kod domaćina Sean Denison je ubilježio 18 poena i 13 skokova.

Treći uzastopni poraz upisao je Saratov kojeg je svladala Pinar Karsiyaka. Turci su očekivano slavili 78:65 u susretu koji su otvorili nevjerojatnom serijom i brzih 22:2. Kasnije se Avtodor približio na samo tri razlike, ali brzo je domaćin odgovorio i iznova se odvojio te mirno došao do pobjede.

Predvodili su ga Dajuan Summers s 23 poena i 11 skokova te s po 12 poena Mike Green (devet asistencija) i J'Covan Brown (šest skokova). Kod Saratova Vince Hunter je ubacio 22 poena uz šest skokova, a Jevgenij Kolesnikov je dodao 15 poena.

Maccabi Rishon neočekivano lako svladao je Veneziju 79:61. S ovih plus 18 nadmašio je 12 razlike iz Venezije i u slučaju istog omjera na kraju sezone bit će u prednosti. Izraelci su glatko slavili unatoč slaboj trici 3/11 i čak 20 napadačkih skokova gostiju. Problem Venezije bio je šut za dva koji je iznosio tek 29 posto.

Javon McCrea s 24 poena i 13 skokova bio je prvo ime susreta, a Ben Chimol pratio ga je s 20 poena i pet asistencija. Kod Venezije Tomas Ress upisao je 14 poena, a Hrvoje Perić uklopio se u sivilo i za 21 minutu ubacio je dva poena (0/3 za dva, 0/1 za tri) i tome dodao četiri skoka.

Na vrhu skupine C je Asvel, a Neptunas koji je do prije dva kola bio vodeći, polako posustaje. Upisao je drugi uzastopni poraz, ovaj put na svom parketu protiv Oldenburga. Čudna utakmica u kojoj je domaćin vodio nakon prve četvrtine samo s 9:6. U nastavku je Oldenburg imao i 19 razlike da bi se Neptunas posve približio, ali ne i napravio preokret.

Veteran Rickey Paulding predvodio je goste s 18 poena i šest asistencija, a kod domaćina Jimmy Baron ubacio je 18 poena.

U Ciboninoj skupini gostujuću pobjedu upisao je Avellino koji je bio bolji od Oostendea. Belgijci su tako kao petoplasirani bodovno poravnati sa šestoplasiranom Cibonom.

Szolnoki je i dalje na samom dnu skupine E nakon što je poražen u Beogradu od Partizana 77:67. Beograđani su slavili uz 14 poena i šest skokova Uroša Lukovića dok je Lukša Andrić na drugoj strani za 20 minuta ubacio 13 poena i pet skokova.

Dvoboj Stipčevića i Ukića završen je pobjedom Sassarija koji je svladao AEK 80:78. Svijet je već obišla snimka napada "navijača" domaćina na Roku Leniju Ukiću koji ga je u posljednjim trenucima gurnuo s leđa nakon čega je nastala gužva. Inače upravo Stipčević u posljednjim sekundama s linije slobodnih bacanja održavao je prednost Sassarija.

Susret je završio s 13 poena, pet asistencija i tri skoka, a Roko Leni Ukić na drugoj strani ubacio je 16 poena uz šest asistencija.

Rezultati:
Oradea - Le Mans 60:79
Pinar Karsiyaka - Avtodor Saratov 78:65
Maccabi Rishon - Venezia 79:61
Asvel - PAOK 70:56
Neptunas - Oldenburg 69:73
Varese - Ventspils 82:88
Usak Sportif - Rosa Radom 96:76
Oostende - Avellino 73:78
Ludwigsburg - Charleroi 88:66
Partizan - Szolnoki 77:67
Sassari - AEK 80:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!