Zimski sportovi

Peta uzastopna pobjeda Canucksa, Lundqvist ponovno dobar u pobjedi Rangersa

Petar Jenjić • četvrtak, 05.01.2017.
Peta uzastopna pobjeda Canucksa, Lundqvist ponovno dobar u pobjedi Rangersa
Foto: EPA

Odigrano je novih pet utakmica u NHL-u iz kojih vrijedi izdvojiti petu uzastopnu pobjedu Vancouver Canucksa i novi pobjednički pogodak Maxa Paciorettyja u dresu Montreal Canadiensa...

Nakon što je bio povučen iz igre u porazu od New York Islandersa, vratar Winnipeg Jetsa Connor Hellebuyck odigrao je odličnu utakmicu u visokoj pobjedi svoje momčadi na gostovanju kod Florida Panthersa, gdje je skupio 31 obranu. Patrik Laine postigao je pogodak i upisao je jednu asistenciju, a pogotke su još upisali Mark Scheifele, Nikolaj Ehlers i Shawn Matthias, dok je jedini pogodak za Pantherse postigao Gregg McKegg.

Do druge su uzastopne pobjede nakon produžetka stigli Montreal Canadiensi, ovoga su puta slavili na gostovanju kod Dallasa. Kanađane je u vodstvo doveo Nathan Beaulieu polovicom prve trećine, ali domaćin je pogocima Tylera Seguina i Johna Klinberga okrenuo rezultat i u posljednju trećinu ušao s prednošću. Alexander Radulov i Max Pacioretty postigli su pogotke s igračem više i vratili prednost na stranu Montreala, ali je produžetak Starsima osigurao Esa Lindell dvije i pol minute prije kraja.

Drugi je pogodak na utakmici u produžetku postigao Pacioretty i donio pobjedu Canadiensima. Njegov je to novi pobjednički pogodak, nakon što je u utorak donio pobjedu svojoj momčadi protiv Nashville Predatorsa.

Henrik Lundqvist imao je odličan dan s 30 obrana. Njegovi New York Rangersi slavili su na gostovanju kod Philadelphia Flyersa. Po dva su pogotka za Rangerse postigli Kevin Hayes i Michael Grabner, dok se u strijelce upisao i Chris Kreider. Dvostruki je strijelac za Flyerse bio Jakub Voraček, ali je oba pogotka postigao kada su domaćini već bili u zaostatku od tri pogotka.

Do pete su uzastopne pobjede došli Vancouver Canucksi kod kuće protiv Arizona Coyotesa, pogocima Svena Baertcshija, Brandona Suttera i Boa Horvata, dok je Ryan Miller imao 22 obrane na vratima kanadske momčadi.

Anaheim Ducksi slavili su kod kuće protiv Detroit Red Wingsa i upisali drugu uzastopnu pobjedu. Pogotke su postigli novaci Ondrej Kase i Nick Ritchie, dok je John Gibson imao 23 obrane.

Na svom su ledu laganu pobjedu upisali i Calgary Flamesi protiv Colorado Avalanchea. Mikael Backlund upisao se u strijelce petu uzastopnu utakmicu. Pogotke za Flamese postigli su još Kris Versteeg, Alex Chiasson i Johnny Gaudreau, dok je jedini strijelac za Colorado u samoj završnici bio Patrick Wierchioch.

NHL:
Florida Panthers - Winnipeg Jets 1:4
Dallas Stars - Montreal Canadiens 3:4 (nakon produžetka)
Philadelphia Flyers - New York Rangers 2:5
Calgary Flames - Colorado Avalanche 4:1
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 3:0
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!