Košarka

Bender: "Ako me pozovu rado ću se odazvati reprezentaciji"

Petar Jenjić • četvrtak, 05.01.2017.
Bender: "Ako me pozovu rado ću se odazvati reprezentaciji"

Nakon utakmice protiv Los Angeles Clippersa, Dragan Bender odradio je razgovor za Croatiansports.com u kojem se dotaknuo afere s tenisicama, reprezentacije, najdražeg europskog košarkaša...

Hrvatski košarkaš Dragan Bender je nakon susreta odradio razgovor za Croatiansports.com. Mladi je hrvatski reprezentativac prvo progovorio o aferi s tenisicama: "Bilo je očito da će se pojaviti problem nakon što sam došao u reprezentaciju. Ljudi iz saveza su rekli da će to srediti jer sam s njima razgovarao. Nakon toga sam otišao u Treviso u Adidasov kamp i kad sam se vratio ponovio sam istu stvar, što je bilo dva tjedna prije Svjetskog U19 prvenstva. Stvarno sam vjerovao da će se to riješiti. Čak je i Adidas slao pisma savezu oko toga, ali kad sam došao željeli su da igram u Jordanicama i nešto o tome da neću igrati sljedeće dvije godine pa sam otišao kući jer nisam želio imati posla s tim."

"Imao sam ugovor s Adidasom potpisan još godinu prije toga, a savez je tvrdio da su oni potpisali ugovor s Nikeom i da ga se moraju pridržavati. Znao sam da će biti problema, ali nisam želio stvarati dodatne. Nisu ništa poduzeli, a znali su da će doći do problema.", zaključio je o toj temi Bender.

Iako se radi o vrlo talentiranom mladom košarkašu, Bender prošlo ljeto nije dobio poziv za reprezentaciju, ali se u njoj svakako vidi u budućnosti: "Nisam dobio poziv ni od Aleksandra Petrovića niti od ikoga iz reprezentacije. Odlučio sam izaći na draft i otići u SAD da se što bolje pripremim. Čuo sam priče iz Hrvatske o meni da neću doći igrati, ali istina je da nitko nije sa mnom pričao o tome."

"Eurobasket je još daleko, ali svakako se u budućnosti vidim u reprezentaciji. Ako me pozovu rado ću igrati, to bi bila velika čast za mene.", rekao je Dragan Bender i istaknuo kako bi radije izabrao zlatnu medalju s Hrvatskom nego NBA prsten.

Kao razliku između europske i NBA košarke, Dragan je istaknuo: "Ovdje igrači rade razliku u obrani i u napadu. Potpuno je drugačija košarka samo zbog vrhunskih igrača."

"Najdraži mi je europski igrač svih vremena Toni Kukoč. Gledao sam ga dok sam odrastao, igrao je u istom klubu kao i ja. Otvoren sam igrati svaku poziciju koju treba, ali najbolje mi odgovara na krilnom centru gdje mogu napadati visoke na perimetru i na toj mi je poziciji lakše igrati obranu."

"Pokušavamo sve popraviti i dodati neke nove stvari, ali duga je sezona i puno putujemo pa nemamo dovoljno vremena za rad. Za to ostaje ljeto.", rekao je na pitanje na čemu najviše radi i što treba popraviti.

"Družim se gotovo sa svima, nekoliko igrača živi sa mnom u istoj zgradi. Pokušavamo se što više družiti, kao velika obitelj. Kod kuće mi osim obitelji nedostaje i to što mogu govoriti svojim jezikom, a i kultura je drugačija.", zaključio je Dragan Bender i za kraj rekao kako je veliki navijač Hajduka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10805.01.2017. u 22:04
    ove reakcije saveza nisu ni onda zvučile dobro, ovo sada ne miriše na dobro.
    narada108