Tenis

Ana Konjuh u drugom WTA finalu u karijeri nakon pobjede protiv Njemice

Branimir Korać • petak, 06.01.2017.
Ana Konjuh u drugom WTA finalu u karijeri nakon pobjede protiv Njemice
Foto: EPA

Promjena trenera očito je dobro utjecala na Anu Konjuh koja igra odlično na početku sezone. Prvi turnir i odmah plasman u finale gdje će se boriti za svoju drugu titulu s Amerikankom Lauren Davis...

Dva sata trebala su Ani Konjuh za ulazak u drugo WTA finale u karijeri. Prošle godine prvi put otišla je do kraja i to u Nottinghamu, a sada je stigla do finala i u Aucklandu gdje će pokušati uzeti titulu.

Odličan početak sezone za mladu hrvatsku tenisačicu koja će nakon Aucklanda ubilježiti renking karijere i prvi put ući u društvo 40 najboljih igračica svijeta.

Protivnica u polufinalu bila joj je Njemica Julia Goerges koju je Konjuh svladala sa 6:3, 4:6, 6:3 unatoč osam dvostrukih servis pogrešaka i samo 49 posto ubačaja prvog servisa.

Prvi set Konjuh je dobila uz jedan break i to kod 3:2 nakon čega je Goerges u dva gema zaprijetila i došla do prilika za vraćanje izgubljenog servisa, ali Konjuh je izdržala i uzela set sa 6:3.

Drugi set slična priča, ali sa zamijenjenim ulogama. Goerges je bila ta koja se odvojila i povela s 4:1, uspjela je Konjuh vratiti taj break i smanjiti na 5:4, ali na servisu za ostanak u setu nije bila uspješna te je Njemica izborila treći set.

Tamo je ponovno mlada hrvatska igračica bila bolja, već u prvom gemu stigla je do breaka i psihološke prednosti. Kod 2:1 Goerges je propustila veliku priliku, imala je 0:40 i ukupno pet break lopti, no nije ih iskoristila i Konjuh je uz još jedan break prošla u finale.

Tamo je čeka Lauren Davis kojoj je Jelena Ostapenko predala meč u trećem setu. Konjuh i Davis susrele su se prije tri godine upravo u Aucklandu gdje je Amerikanka slavila s 2:6, 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.01.2017. u 15:13
    Bravoooo Ana! Ma bolja si i od Lauren Davis! Idemo po drugi WTA-naslov karijere! SRETNOOOOO :)
    Obrisan korisnik
  • interreg06.01.2017. u 14:51
    Bravo! Odlican start u 2017 i poticaj za dalje! Ipak, ne treba sad pretjerivati, nije to bas bio neki odlican tenis ni sa jedne ni sa druge strane.
    interreg
  • Obrisan korisnik06.01.2017. u 11:19
    Ajmo Ana, još samo jedna.
    Obrisan korisnik