Nogomet

Čačić: "Pozvani igrači bit će na potrebnoj razini", Šitum: "Možemo uzeti trofej"

Mihaela Bradovski • subota, 07.01.2017.
Čačić: "Pozvani igrači bit će na potrebnoj razini", Šitum: "Možemo uzeti trofej"
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija putuje u Kinu gdje će nastupiti na China Cupu, igrači su se okupili motivirani da pokažu kako su zaslužili pozivnicu...

Hrvatska nogometna reprezentacija trebala je večeras preko Istanbula krenuti za Kinu, ali zbog loših vremenskih uvjeta u Turskoj, put je odgođen i krenut će se dan kasnije. Reprezentativci su se okupili i spremni su pružiti sve od sebe kako bi opravdali poziv u reprezentaciju.

"Ciljevi su uvijek isti, da momčad pruži svoj maksimum i dostojno prezentira nacionalni dres. Termin nije najzgodniji, ali vjerujem da ćemo zemlji koja mnogo ulaže u nogomet prikazati svoje vrline. Pozvani će igrači, siguran, biti na potrebnoj razini. Poveo sam igrače koji će biti motivirani, uz kriterij da klubovi budu ravnomjerno opterećeni odlascima svojih igrača na početku priprema", istaknuo je izbornik Ante Čačić za stranicu Saveza.

Prvi protivnik bit će Čile koji u svom sastavu ima i Dinamove internacionalce Angela Henriqueza i Juniora Fernandesa.

"Čile također dolazi s manje poznatom selekcijom, no u prednosti je zbog ranijeg okupljanja i više treninga. Svakog protivnika treba poštovati, a Čile je dobro poznat u nogometnom svijetu", smatra Čačić.

Među novim igračima u reprezentaciji je i Mario Šitum koji vjeruje da Hrvatska može do dvije pobjede i trofeja pobjednika turnira.

"Hrvatska je velika nogometna nacija, naše zvijezde potekle su upravo iz hrvatske lige, a želimo se dokazati i nametnuti izborniku Čačiću. Ne idemo turistički u Kinu, očekivanja su velika, možemo pobijediti u obje utakmice i vratiti se s peharom. Uvijek je dodatni motiv braniti hrvatske boje i mislim da nam snage neće nedostajati"", tvrdi Šitum.

Prvu utakmicu Hrvatska igra 11. siječnja od 12:35 protiv Čilea, a nakon toga i protiv Islanda ili Kine.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!