Košarka

Pobjeda Sixersa, Šarić bolji od Bogdanovića

Petar Jenjić • nedjelja, 08.01.2017.
Pobjeda Sixersa, Šarić bolji od Bogdanovića
Foto: EPA

U prvom današnjem susretu na NBA parketima Philadelphia 76ersi nadigrali su Brooklyn Netse rezultatom 105:95, uz dobre nastupe Bojana Bogdanovića i Darija Šarića...

Dvoboj dviju najlošijih momčad Istočne konferencije možda nije bio pretjerano bio zanimljiv prosječnom pratitelju NBA lige, ali za nas je svakako bio najzanimljiviji dvoboj dana, s obzirom na to da su se na suprotnim stranama u Barclays centru našli Bojan Bogdanović i Dario Šarić.

Nešto su bolje susret otvorili današnji domaćini i preuzeli vodstvo. Nekoliko dobrih akcija odigrao je Bogdanović, na kojeg se nadovezao Justin Hamilton s dvije uzastopne trice za 11 poena prednosti polovicom prve četvrtine (22:11). Serijom 9:0 Philadelphia se vratila u egal.

Iako su i u drugoj četvrtini uvijek bili blizu svojih protivnika, Sixersi do vodstva nisu dolazili. Iz ovog perioda vrijedi izdvojiti vrlo dobru rolu Darija Šarića, i obrambeno i napadački. U samoj su se završnici domaćini serijom 9:0, koja je zaključena tricom Lopeza, vratili na najvećih 11 razlike (57:46).

U četiri minute domaćini nisu postigli niti poen, što je Philadelphia iskoristila i došla do izjednačenja, zatim i do vodstva (57:59). Brooklyn se i dalje mučio u šutu iz igre, a Philadelphia je ubrzo došla i do deset poena prednosti, koji su se prepolovili na kraju treće četvrtine (78:73).

U posljednjoj su četvrtini gosti odigrali puno bolje, tri minute prije kraja otišli na dvoznamenkastu prednost i mirno došlo do pobjede, ukupno desete ove sezone, čime su izjednačili broj pobjeda iz prošle sezone.

Joel Embiid predvodio je Sixerse s 20 poena (8/14 iz igre, slobodna bacanja 4/5), dok je Dario Šarić dodao 18 koševa (2/7 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 5/6) i pet skokova za 29 minuta provedenih na parketu.

Brook Lopez bio je najbolji kod Netsa s 26 ubačaja (8/16 iz igre, slobodna bacanja 7/7). Bojan Bogdanović zaključio je susret s 12 poena (3/8 za dva, 2/6 za tricu), osam skokova i tri asistencije za 35 minuta na terenu.

NBA
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 95:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!