Zimski sportovi

Francis Pare donio Medveščaku pobjedu protiv Sjeverstalja iz Čerepovca

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.01.2017.
Francis Pare donio Medveščaku pobjedu protiv Sjeverstalja iz Čerepovca
Foto: FaH

Admiral iz Vladivostoka nakratko je prekinuo seriju pobjeda Medveščaka, a na pobjedničke staze Medvjedi su se vratili već u sljedećem dvoboju protiv Sjeverstalja iz Čerepovca kojeg su svladali s 2:1...

Nakon što su Soči i Podolsk upisali poraze, Medvjedi mogu još više žaliti za skromnim nastupom protiv Admirala. Imali su priliku s ovom pobjedom protiv Sjeverstalja praktički uhvatiti priključak i doći na samo četiri boda zaostatka za osmom pozicijom na Zapadu, ovako su na minus sedam.

U narednim susretima Medvjedima igraju samo pobjede ako se žele aktivno uključiti u borbu za doigravanje, a prva sljedeća utakmica u kojoj moraju slaviti je ona protiv Baris Astane za dva dana u Domu sportova. Kazahstanci su nakon odličnih nastupa u prosincu povezali dva domaća poraza protiv Novgoroda i Sočija, a Medvjedi će ujedno tražiti osvetu za poraz u Astani 2:0 prije dva mjeseca.

Prije tog susreta odradili su domaći dvoboj protiv Sjeverstalja, neizvjestan susret koji je otišao na stranu Medveščaka rezultatom 2:1. Kako je slavio Medveščak, mogli su i gosti, a trenutak odluke bio je pogodak Francisa Parea na sredini treće trećine.

U prvih 20 minuta Medveščak je bio bolji protivnik, stvorio je niz prilika i bio je aktivan prema naprijed, ali Jakub Kovar zaustavljao je pokušaje Zagrepčana.

Na početku druge trećine Medvjedi ipak dolaze do vodstva. Presječeno je dodavanje u trećini gostiju, pak je došao do Gorana Bezine koji snažnim udarcem s plave linije pogađa za 1:0.

Gosti su izjednačili sredinom susreta nakon gužve pred golom Garnetta, na odbijenom paku bio je Jevgeni Mons i vratio Sjeverstalj u igru.

Ipak devet minuta prije kraja susreta desetim golom Parea ove sezone Medvjedi dolaze do pobjede. Kanađanin se izborio za pak u trećini Sjeverstalja, otvorio mu se prostor, došao je u dobru poziciju za udarac te pogodio mrežu.

Do kraja susreta promjene više nije bilo, Medveščak je upisao pobjedu 2:1 i približio se devetoplasiranom Podolsku i osmoplasiranom Sočiju na sedam bodova zaostatka. Sve tri momčadi imaju po 48 odigranih utakmica.

KHL:
Medveščak - Sjeverstalj Čerepovec 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!