Nogomet

Oscar hvali novo okruženje: „Ako ovako nastave, bit će rivali s Premiershipom“

Sportnet • utorak, 10.01.2017.
Oscar hvali novo okruženje: „Ako ovako nastave, bit će rivali s Premiershipom“
Foto: EPA

Posljednjih godina svjedoci smo neviđenog trošenja kineskih kubova ne bi li u svoju zemlju doveli najbolje nogometaše na svijetu. Otkupni ugovori se ruše jedan za drugim, a igrači dobivaju plaće kakve su i europskim velikanima prevelike, novom je sredinom oduševljen i Oscar...

AUTOR: Luka Medić

Prvo ime dosadašnjeg prijelaznog roka, a vjerojatno i cjelokupnog zimskog je Brazilac Oscar, koji je iz engleskog Chelseaja prešao u kineski Shanghai SIPG za 60 milijuna eura. Viđali smo i veće iznose posljednjih nekoliko godina, ali ovaj je posebno zanimljiv jer je stigao iz Kine, zemlje čiji su klubovi počeli sudjelovati u prijelaznim rokovima s ogromnim svotama novca. Oscar nije prvi Brazilac koji će zaigrati u Shanghaiu, tamo ga čekaju sunarodnjaci Hulk i Elkeson.

Oscar je u razgovoru za Sky Sports rekao da bi se kineski klubovi, ako nastave ovako raditi, jednog dana mogli izjednačiti s Premier ligom: „Možda jednog dana kineska Super liga i Premiership budu rivali, ako oni nastave ovim tempom, imaju dobre projekte“.

Ipak smatra da Premiership ima najviše kvalitetnih igrača na svijetu: „Naravno da Premiership ima najviše najkvalitetnijih igrača na svijetu, ali i Kinezi su dobri. Mnogo pomažu novim igračima, nadam se da će tako i nastaviti jer sam i ja došao pomagati“, ali je naveo i svoju pretpostavku zašto su kineski klubovi realizirali veliki broj skupih transfera: „Kineski klubovi troše puno novca na igrače jer žele osnažiti svoju ligu. Tako su i meni ponudili ugovor i ja sam jako sretan što sam došao“.

Također je dodao da njegovim prelaskom na drugu stranu svijeta mogu biti zadovoljni svi: „Ovaj transfer je dobar za mene, dobar je za Chelsea, dobar je za Shanghai i jako sam sretan što ću zaigrati u kineskoj ligi“.

No ovakvi transferi mogli bi postati rjeđi. Barem za kinesku ligu. Naime, prošli tjedan je izašla vijest da kineska vlada planira ograničiti broj stranaca u domaćem natjecanju pa bi se tako više novca ulagalo u mlade igrače.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!