Tenis

Dodig jedini do drugog kola kvalifikacija Australian Opena

Branimir Korać • srijeda, 11.01.2017.
Dodig jedini do drugog kola kvalifikacija Australian Opena
Foto: Kristijan Komarica

Četvorica Hrvata našli su se u ždrijebu kvalifikacija Australian Opena, a samo je Ivan Dodig uspio upisati pobjedu dok ostali nisu dohvatili niti set...

Broj hrvatskih tenisača u kvalifikacijama Australian Opena srezan je na četvrtinu nakon što je samo Ivan Dodig prošao prvo kolo.

Njegova pobjeda se i očekivala, igrao je protiv 232. igrača svijeta Izraelca Amira Weintrauba i glatko ga je svladao uz samo četiri ispuštena gema. Dodig je slavio sa 6:2, 6:2 i za prolaz u treće kolo igrat će protiv Lasla Đerea iz Srbije.

Težak poraz upisao je Kristijan Mesaroš koji je za sat vremena izgubio od Guilhermea Clezara. Brazilac je glatko slavio sa 6:2, 6:1 bez da je pružio Mesarošu ikakvu priliku. Inače obojica najbolje igraju na zemljanim podlogama, a Clezar se bolje snašao u bržoj podlozi.

Tijesan poraz ubilježio je Matija Pecotić koji je igrao protiv Jamesa McGeeja i izgubio nakon dva sata borbe sa 7:6(3), 7:5. Tri puta Pecotić se vraćao iz breaka zaostatka u prvom setu te dva puta u drugom, spasio je i tri meč lopte kod 5:3, ali nije izdržao i upisao je poraz.

S nastupom je završio i Franko Škugor kojeg je sa 7:6(6), 6:3 svladao Nijemac Matthias Bachinger.

Ovim porazima nastavio se loš ulazak u 2017. godinu za hrvatske tenisače nakon što su prošlog tjedna redom ispadali u ranim fazama turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!