Košarka

Odličnim drugim poluvremenom Cibona do pobjede protiv Juventusa

Petar Jenjić • srijeda, 11.01.2017.
Odličnim drugim poluvremenom Cibona do pobjede protiv Juventusa
Foto: FaH

U susretu 12. kola Lige prvaka košarkaši Cibone odličnim su drugim poluvremenom nadigrali Juventus rezultatom 81:72, čime su došli do pete pobjede u ovom natjecanju...

Gradski dvoboj sa Zagrebom je odrađen bez većih problema i već je dan kasnije pred košarkašima Cibone bio susret 12. kola Lige prvaka protiv litavskog Juventusa, koji ih je nadigrao u prvoj međusobnoj utakmici 104:82. Odličnom igrom, prije svega u drugom poluvremenu, Cibona je okrenula dvoznamenkasti zaostatak i na krilima vrlo raspoloženih Reynoldsa i Šakića došla do pete pobjede u ovom natjecanju.

Dosta je problema u uvodnim minutama utakmice stvarao Čepukaitis koji je ubacio polovicu Juventusovih koševa za, do tada, najvećih pet koševa prednosti gostiju (11:16). Cibona je do kraja prvih deset minuta vratila prednost na svoju stranu ubačajem Slavice nakon skoka u napadu (21:20).

U prvoj su utakmici igrači Juventusa ubacili 13 trica Ciboni i danas su bili opasno blizu da to i nadmaše, kako ih je krenulo. Cibona je vrlo slabo odigrala drugu četvrtinu, velikoj crnoj seriji nije se nazirao kraj. Juventus je ubacio nove tri trice, uz ukupnu seriju 17:0. Prvi je poen u drugoj četvrtini ubacio Žorić nakon gotovo pet i pol minuta igre. Međutim, odlična obrana u posljednjih nekoliko napada, iz kojih su proizašli kontranapadi i sedam vezanih poena, popravila je dojam druge četvrtine, koju su zaključili sa sedam poena zaostatka (35:42).

Unatoč Ciboninim nastojanjima, Juventus je na svako približavanje imao spreman odgovor. Pa se tako tricom Šakića domaćin približio na četiri poena zaostatka (49:53), ali je litavska momčad ubacila šest uzastopnih poena. Dobre su role u trećoj četvrtini odigrali Šakić i Slavica, ubacivši većinu poena zagrebačke momčadi, a prednost Juventusa smanjila se na pet koševa minusa, krajem treće dionice.

Posljednjih je deset minuta Cibona odlično otvorila na krilima, u drugom poluvremenu, sjajnog Šakića i Reynoldsa. Nakon nešto više od minute igre Cibona je došla do izjednačenja, zatim i tricom Bošnjaka preuzela vodstvo (63:60). Nastavila je Cibona u istom ritmu i ostavila svoje protivnike bez poena iz igre u više od šest minuta posljednje četvrtine. Nevjerojatnu je seriju napravila Cibona kroz treću i četvrtu četvrtinu (24:1) za 13 koševa prednosti (73:60). Do kraja je susreta Cibona održavala prednost i došla do pobjede 81:72.

Željko Šakić zaključio je susret s 21 poenom (6/14 iz igre, slobodna bacanja 5/6) i šest skokova, dok je Scottie Reynolds dodao 18 koševa (1/5 za dva, 4/5 za tricu, slobodna bacanja 4/6) i devet asistencija.

Najefikasniji je kod Juventusa bio Sulskis s 15 poena (5/9 iz igre, slobodna bacanja 4/6) i pet skokova.

Liga prvaka, 12. kolo:
Cibona - Juventus Utena 81:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10812.01.2017. u 23:35
    jedna od najboljih utakmica Cibone u zadnjim godinama.
    narada108