Košarka

Blijedo izdanje Cedevite završilo porazom od Unicaje

Petar Jenjić • srijeda, 11.01.2017.
Blijedo izdanje Cedevite završilo porazom od Unicaje
Foto: FaH

U drugom kolu TOP 16 Eurokupa košarkaši Cedevite upisali su i drugi poraz. Nakon Valencije porazila ih je i druga španjolska momčad, Unicaja, rezultatom 73:59...

Kao što je Unicaji cilj večerašnjom pobjedom bio započeti pozitivan niz u TOP 16, tako i košarkaši Cedevite nisu željeli nastaviti negativan, nakon tijesnog poraza od Valencije prošli tjedan. Ove su dvije momčadi do sada igrale četiri utakmice u Euroligi i sva je četiri puta kao pobjednik izašla španjolska momčad. Niti peti put nije bilo više sreće za zagrebačku momčad koju je novo blijedo timsko izdanje koštalo pobjede protiv momčadi koja večeras nije bila na najvišoj razini.

S obje je strane terena na početku bilo vrlo raspoloženih šutera za tricu, Waczynski kod Unicaje i američki razigravači kod Cedevite. Drugim ubačenim šutem za tricu Boatrighta gosti su serijom 10:0 došli do prve značajnije prednosti (8:15) i održavali je do kraja prvih deset minuta utakmice.

Cedevita je sasvim dobro igrala obranu u tom trenutku i jedini aspekt koji je držao Unicaju u igri je respektabilan postotak šuta za tricu. Lijepom akcijom Vitamini su ubrzo došli do najvećih devet poena prednosti (20:29) i natjerali klupu domaće momčadi na minutu odmora. Dobar period igre Cedevite zamijenio je onaj lošiji. Prvo je Boatright napravio korake u kontri, zatim i James nakon vrlo dobre obrane domaćina. Nepotrebno kompliciranje dovelo je Unicaju do izjednačenja, zatim i do vodstva (36:33) nakon trice Alberta Diaza, u samoj završnici prvog poluvremena.

Vrlo neefikasan i slab ulazak u treću četvrtinu za obje ekipe prvi je prevladao domaćin, koji se tek nakon pet minuta odvojio na dvoznamenkastu prednost (44:34), Cedevita je u tom periodu ostala bez ubačaja iz igre. Novom tricom Boatrighta, Cedevita je zaključila treću četvrtinu s devet poena zaostatka.

Otvorila se prilika za preokret zagrebačke momčadi u posljednjoj četvrtini, kada su dolazili do četiri poena zaostatka, ali je Unicaja prednost ipak uspijevala zadržati, iako nije odigrala onako dobru utakmicu kako ta momčad zna i može odigrati, što dovoljno govori i o novom slabom momčadskom izdanju Cedevite. Petom tricom Waczynskom Unicaja se dvije i pol minute prije kraja vratila na dvoznamenkastu razliku i mirno je održavala do kraja utakmice, koja je završila rezultatom 73:59.

Adam Waczynski predvodio je Unicaju sa 17 poena (5/6 za tricu, slobodna bacanja 2/2), dok je Nemanja Nedović dodao 12 koševa (5/13 iz igre, slobodna bacanja 1/2) i sedam asistencija.

Cedevitu su predvodili Ryan Boatright s 19 poena (6/15 iz igre, slobodna bacanja 3/4) i Rashad James s 18 ubačaja (6/11 iz igre, slobodna bacanja 3/4).

TOP 16 Eurokupa, drugo kolo:
Unicaja - Cedevita 73:59

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!