Nogomet

Andrijašević: "Bez obzira na poraz moramo biti zadovoljni utakmicom i onim što smo pružili"

Petar Jenjić • četvrtak, 12.01.2017.
Andrijašević: "Bez obzira na poraz moramo biti zadovoljni utakmicom i onim što smo pružili"
Foto: FaH

Franko Andrijašević bio je jedan od boljih pojedinaca u dresu Hrvatske u utakmici China kupa protiv Čilea i dobar je nastup okrunio lijepim pogotkom. Međutim, Čile je pobijedio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, ali nogometaš Rijeke smatra kako su odigrali dobro i da moraju biti zadovoljni onim što su pokazali u prvoj utakmici u dalekom Nanningu...

Hrvatska nogometna reprezentacija u izmiješanom sastavu trenutno je na China kupu u Nanningu, gdje je u prvoj utakmici upisala poraz od Čilea, koji je slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Čileance je u vodstvo doveo Pinares, dok je vrlo lijep izjednačujući pogodak na dodavanje Frana Tudora postigao Franko Andrijašević i time zaokružio vrlo dobru individualnu utakmicu.

Nogometaš Rijeke bio je zadovoljan igrom, ali ne i konačnim rezultatom: "Pokazali smo se u dobrom svjetlu, dali sve od sebe i bez obzira na poraz moramo biti zadovoljni utakmicom i onim što smo pružili. U ovako odličnoj atmosferi vjerujem da svaki igrač uživa igrati za reprezentaciju."

"Što se tiče pogotka bila je to jako dobra akcija. Osjetio sam da će Tudor ubaciti iz prve, krenuo sam sekundu ranije i na kraju se isplatilo i ispalo najbolje moguće. Ostaje žal zbog poraza, ali zato ćemo dati sve od sebe protiv Kine i nastojati osvojiti treće mjesto."

U samoj završnici utakmice Andrijašević je zamijenjen nakon što je dobio udarac: "Ne bi trebalo biti ništa strašno, dobio sam udarac, ali sve bi trebalo biti dobro", zaključio je Andrijašević za službene stranice HNK Rijeke.

Utakmicu za treće mjesto Hrvatska će odigrati u subotu protiv domaćina Kine u 8:35 po hrvatskom vremenu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet13.01.2017. u 12:54
    Dario_SNet
  • cameosis13.01.2017. u 12:15
    super! :) a usput najbolje i petra."the kicks from the penalty mark are not part of the match."http://www.fifa.com/mm/Document/FootballDevelopment/Refereeing/02/36/01/11/LawsofthegamewebEN_Neutral.pdf"kicks from the penalty mark to determine which club qualifies or to determine the winners of a tie... [više na forumu]
    cameosis
  • Dario_SNet13.01.2017. u 09:38
    Obavijestit ćemo Franka ;)
    Dario_SNet
  • cameosis13.01.2017. u 00:54
    hrvatska nije izgubila protiv čilea, nego je igrala neriješeno -- to je razlog da se išlo u raspucavanje. ajmo naučiti pravila. :)
    cameosis