Zimski sportovi

Preko nezainteresiranosti do velike agresije i poraza od Avtomobilista

Marjan Kreševac • petak, 13.01.2017.
Preko nezainteresiranosti do velike agresije i poraza od Avtomobilista
Foto: FaH

U pretposljednjoj utakmici velikog domaćeg niza Medvjedi su u Brlogu ugostili Avtomobilist iz Jekaterinburga. Uz dva dijametralno suprotna lica domaćih hokejaša, onog nezainteresiranog i nervoznog do agresivnog Medvjedi su upisali poraz od 0:2...

Domaći hokejaši ušli su u susret dosta nervozno i pomalo nezainteresirano što je neshvatljivo s obzirom na važnost susreta i činjenicu da Medvjedi još uvijek aktivno jure posljednje mjesto Zapada koje vodi u doigravanje. Nervozna igra Medvjeda rezultirala je s čak tri isključenja u prvoj dionici što je puno previše.

Osim nervoze spomenuli smo i nezainteresiranost koja se najbolje primijetila kroz samo pet udaraca u okvir gola tijekom prvih 20 minuta igre. Gosti su bili puno agresivniji, čvršći u duelima što im se u konačnici i isplatilo kada su u 13. minuti došli u prednost.

Evgenij Česalin sjurio se po desnoj strani, izašao sam pred Gaidučenka, fintom ga spustio na led i zakucao pločicu pod prečku. Apsolutno zasluženo vodstvo gostiju koje je moglo biti i veće da domaći vratar nije prezentirao nekoliko lijepih obrana i da Medvjede nije malo pomazila sreća kada je pločica odsjela na okviru gola.

Izgleda je Gordie Dwyer tijekom prvog odmora pronašao prave riječi i uspio razbuditi svoje hokejaše jer u drugoj dionici gledali smo puno bolje Medvjede. Visoki pritisak na branički par gostiju rezultirao je velikim brojem oduzetih pakova što je pak omogućilo napad na nepostavljenu obranu i lakši ulazak u mat situacije.

Iako je Vladimir Sohatskij imao puno više posla u drugoj trećini odradio ga je i više nego dobro i sa svojih 13 obrana onemogućio Medvjedima poravnanje rezultata. Razveselili su se Medvjedi u posljednjoj minuti druge trećine kada su nakon velike gužve pred gostujućim golom ugurali pločicu u mrežu, ali nakon pregleda snimke suci su poništili pogodak.

Treća dionica donijela je malo dobrog hokeja, a puno više nesportskog ponašanja s obje strane, udaranja palicom u glavu, vrijeđanja sudaca, ali i jedan pogodak i to na žalost u domaćoj mreži. Domaćima su sve nade u preokret propale kada je u 50. minuti kada je Gubin na dodavanje Simakova doveo goste u prednost od dva gola.

Čudna utakmica i na kraju nepovoljan rezultat, a priliku za popravni Medvjedi će imati u utorak kada u posljednjoj utakmici ovog domaćeg niza na zagrebački led stiže Jurga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!