Tenis

Dodig se probio do glavnog turnira Australian Opena

HINA • subota, 14.01.2017.
Dodig se probio do glavnog turnira Australian Opena
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u glavni ždrijeb prvog grand slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u subotu u trećem kolu kvalifikacija sa 6:1, 7:5 pobijedio Kineza Di Wua...

U meču koji je trajao sat vremena i 20 minuta, Dodig je servirao šest aseva i šest je puta oduzimao servis suparniku. Dodigu (153. igrač svijeta) ovo je druga pobjeda protiv Wua (159. igrač svijeta) u isto toliko susreta.

Dodig će tako u prvom kolu Australian Opena igrati protiv Uzbekistanca Denisa Istomina, 119. na ATP ljestvici, s kojim je do sada igrao jednom, 2013. godine i slavio.

Ako uspije proći prvo kolo, u drugom kolu Dodiga će čekati težak zadatak jer ide na boljeg iz ogleda između Španjolca Fernanda Verdasca i drugog tenisača svijeta Novaka Đokovića. Protiv Španjolca, 40. tenisača svijeta, hrvatski je tenisač igrao četiri puta i slavio samo jednom. Drugi tenisač svijeta Đoković je bio bolji u sva tri dosadašnja susreta protiv Dodiga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios16.01.2017. u 09:06
    stipest, slažem se. Jedino što bih nadodao da i Delpotru odgovara brza podloga jer igra prilično ravno i na forhendu prilično ofanzivno. Čiliću bi također dobro došla ovakva podloga u DC finalu jer bi jak servis imao još veći učinak. Zato mi nije jasno zašto su uzeli tako sporu dvoransku podlogu... [više na forumu]
    rios
  • stipest14.01.2017. u 16:07
    Tereni u Australiji su ove godine skoro duplo brži nego prošle što odgovara svim našim tenisačima, osim Čorića. Zato je Dodig ovako lako prošao tri kola kvalifikacija. Da je ovakva podloga bila u Zagrebu, sad bi imali Davis Cup u džepu.
    stipest