Košarka

VIDEO: Warriorsi demolirali Cavalierse, nova sjajna obrambena rola Dragana Bendera

Dario Dodić • utorak, 17.01.2017.
VIDEO: Warriorsi demolirali Cavalierse, nova sjajna obrambena rola Dragana Bendera
Foto: EPA

U kasnijim noćnim terminima sinoć su odigrane još četiri NBA utakmice. Golden State Warriorsi teško su porazili aktualne prvake Cleveland Cavalierse, Dragan Bender još je jednom imao zapaženu defenzivnu rolu, ovog puta u porazu Sunsa protiv Jazza...

Utah Jazzu leže Phoenix Sunsi, sinoć su u Phoenixu Jazzeri u napetoj završnici slavili 106:101 i tako po šest put u nizu svladali Sunse za koje nije igrao Tyson Chandler. U neizvjesnoj utakmici ključne je poteze odigrao Joe Johnson, postigao je deset od svojih 15 poena u posljednjoj četvrtini, uključujući i tricu na isteku napada 50 sekundi prije kraja.

Imali su Sunsi vodstvo 101:99 minutu i 13 sekundi prije kraja nakon čega Utah radi seriju 7:0 i odlazi do pobjede. Ponovno je sjajnu defenzivnu rolu imao Dragan Bender kojem trener Watson daje sve više prilika, odlično je čuvao Gordona Haywarda.

Rudy Gobert bio je najbolji u redovima Jazza, susret je završio s 18 poena i 17 skokova. Hayward i Hill dodali su po 17 uz prilično slab šut iz igre.

Eric Bledsoe bio je sjajan kod Sunsa, u 37 minuta na parketu ubacio je 31 poen uz devet skokova i devet asistencija. Devin Booker dodao je 25 koševa. Dragan Bender odigrao je 25 minuta i za to vrijeme upisao pet poena (1/1 za 2, 1/3 za 3), četiri skoka i dvije blokade.

Iako porazi u regularnom dijelu sezone ne znače previše, bitno je doigravanje, sigurno braniteljima naslova, Cleveland Cavaliersima, nije dobro legao težak sinoćnji poraz protiv Golden State Warriorsa. U reprizi prošlogodišnjeg finala Warriorsi su demolirali Cavse i slavili 126:91.

"Ovo je košarka visoke kvalitete, na najvišem nivou. Ovo je atmosfera za koju se živi. Izgubio, pobijedio, regularna sezona, doigravanje, svejedno, uvijek je zabavno kad možeš igrati ovakvu utakmicu", rekao je Steph Curry koji je bio tricaški vrlo raspoložen.

Klay Thompson predvodio je Warriorse s 26 poena, Curry je susret završio s 20 koševa i 11 asistencija, koliko je s druge strane prikupila kompletna momčad Cavsa. Odličan je bio i Kevin Durant, u pobjedu je ugradio 21 poen. Draymond Green bio je raspoložen na svim poljima i još je jednu utkmicu završio triple-double učinkom, ubilježio je 11 poena, 13 skokova, 11 asistencija, ali i pet blokada.

LeBron James bio je najbolji kod Cavsa s 20 poena i osam skokova. Kyrie Irving dodao je 17 poena, Iman Shumpert 15, uz devet skokova. Kyle Korver igrao je tisućitu utakmicu u NBA, u 27 minuta ubilježio je 11 poena, od čega tri trice.

Nezaustavljivi L.A. Clippersi uvjerljivom su pobjedom 120:98 protiv Oklahoma City Thundera popravili skor u 2017. godini na 7-0, čime su ostvarili najbolji start u godini u povijesti franšize. Unatoč činjenici da se Chris Paul ozlijedio u drugoj četvrtini i više se nije vraćao na parket Clippersi su izgledali odlično i niti u jednom trenutku nisu pobjedu dovodili u pitanje.

Marreese Speights s klupe je predvodio Clipperse, u 27 minuta ubilježio je 23 poena i deset skokova. J.J. Redick pridodao je 20 poena, sjajni DeAndre Jordan zaustavio se na 19 poena i 15 skokova.

Thundere je predvodio Russell Westbrook s 24 ubačaja (5/12 za 2, 2/7 za 3, 8/9 za 1) i za njega slabih pet skokova i četiri asistencije. Iz prve petorke tek je još Domantas Sabonis upisao dvoznamenkasti učinak, susret je završio s deset poena.

NBA, rezultati:
Boston - Charlotte 108:98 (Thomas 35 koševa/Walker 24 koša)
Golden State - Cleveland 126:91
Phoenix - Utah 101:106
L.A. Clippers - Oklahoma City 120:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!