Tenis

Ana Konjuh u dva seta do prolaza, kraj za Bornu Ćorića

Branimir Korać • utorak, 17.01.2017.
Ana Konjuh u dva seta do prolaza, kraj za Bornu Ćorića
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh igrat će u drugom kolu Australian Opena nakon što je sa 6:4, 6:2 nadigrala Kristinu Mladenović. Borna Ćorić nije bio tako uspješan, njega je svladao Aleksandr Dolgopolov...

Unatoč čak 13 dvostrukih servis pogrešaka i dvostruko više break lopti na strani Francuskinje, Ana Konjuh izborila je prolaz u drugo kolo Australian Opena i to bez izgubljenog seta.

Konjuh je puno bolje iskoristila svoje prilike, Mladenović je imala ukupno čak devet break lopti, a iskoristila je samo jednu. S druge strane Konjuh je realizirala sve četiri.

U prvom setu Konjuh je spasila četiri break lopte prije nego je odvela meč na svoju stranu. U završnici seta uzela je servis Mladenović i set osvojila sa 6:4.

Drugi set donio je brzo odvajanje hrvatske igračice koja je pobjegla na 4:1 uz dvostruki break, Mladenović je uspjela vratiti jedan izgubljeni servis, ali više od toga nije napravila.

U drugom kolu Konjuh će igrati protiv bolje iz meča između Darije Gavrilove i Naomi Broady.

Borna Ćorić ostao je bez prolaza u drugo kolo iako je imao priliku odvesti meč u peti set. Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov slavio je sa 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(7).

Nakon što je izgubio prva dva seta, Ćorić je uspio smanjiti na 2:1, u četvrtom setu vratiti se iz teške situacije te u 13. igri imati set loptu. Nije ju iskoristio i Ukrajinac prolazi dalje.

U velikoj mjeri izjednačen meč otišao je na stranu Dolgopolova koji je bolje reagirao u ključnim trenucima.

Australian Open, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Kristina Mladenović (Francuska) 6:4, 6:2
Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) - Borna Ćorić (Hrvatska) 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.01.2017. u 17:08
    Borna stagnira to je očito, ali po meni reket mu je ovaj bolji nego prošli, što god neki pričali vidi se da mu s njime dubina loptica ide dalje, forehand mu je također bolje sjeo s novim reketom, iako i dalje je za kurac. tenisač koji ne može forehandom izgurat protivnika s terena, po meni ne može... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Josippo18.01.2017. u 16:00
    Majketi koje gluposti moram citati, Borna se tek vraca od ozljede, prije ozljede je igrao na stranso visikom nivou u augustu. I toliko je popravio svoj tenis od godine na godinu, pogotovo servis i agresivniji je. Nitko ne moze previdjeti kako ce mu karijeja proci, ali reci da stagnira je cita... [više na forumu]
    Josippo
  • interreg17.01.2017. u 16:05
    Na ovaj nacin Borna ce se u slijedcih nekoliko sezona vrtjeti izmedju 20 i 60 mjesta sto nikako nije lose ali ipak dosta daleko od najavljivanog. Predugo stagnira za tako mladog igraca. Vjerovatno bas i nije lagan za treniranje jer cesto mijenja trenere.
    interreg
  • Obrisan korisnik17.01.2017. u 13:32
    Sve cestitke Ana; ubjedljiva pobijeda protiv nimalo lake tenisacise Mladenovic! SRETNO dalje! :)
    Obrisan korisnik