Rukomet

Metličić: "S Čileom trening i priprema za dvoboj s Njemačkom"; Stevanović: "Čileanci gaje stil igre pun vica"

Dario Dodić • utorak, 17.01.2017.
Metličić: "S Čileom trening i priprema za dvoboj s Njemačkom"; Stevanović: "Čileanci gaje stil igre pun vica"
Foto: EPA

Pomoćnik izbornika Petar Metličić i vratar Ivan Stevanović izrazili su zadovoljstvo pobjedama u prve tri utakmice. Metličić najavljuje odmaranje ključnih igrača protiv Čilea dok Stevanović očekuje tešku utakmicu...

Pero Metličić na današnjoj se konferenciji za novinare u Rouenu osvrnuo na dosadašnji dio turnira, Hrvatska je u tri utakmice ostvarila tri pobjede, ali tek slijedi ono pravo.

"Moramo biti zadovoljni, ostvarili smo tri pobjede u tri utakmice. Sigurno je da igra u određenim trenucima može biti bolja, ali sve u svemu smo zadovoljni. Nije ovo ništa neočekivano, o tome smo i pričali prije turnira. Momčad je relativno neiskusna, određenom broju igrača ovo je prvo veliko natjecanje, oscilacije su sastavni dio igre, ali bitno je da u ključnim trenucima momčad dobro reagira."

"Ne treba biti prekritičan. Željko i ja smo zadovoljni, ono što smo dosad napravili je dobro, ali to je iza nas, čekaju nas još dvije utakmice, posebno utakmica s Njemačkom, znamo što ona donosi. To je ono o čemu smo pričali prije početka turnira, u toj utakmici borit ćemo se za prvu poziciju u skupini. Imamo tri dana da se dobro pripremimo i da učinimo sve da pobijedimo, da budemo prvi i da imamo koliko-toliko lakši ždrijeb. Iako, ne može nam nitko garantirati da će Katar ili Egipat biti lagani, pitanje je što će se još događati u drugim skupinama. Moramo se koncentrirati na sebe i nastojati se što bolje pripremati za svaku utakmicu", rekao je Metličić.

"Optimist sam, vjerujem da ćemo protiv Njemačke odigrati pravu mušku utakmicu i da se imamo pravo nadati dobrom rezultatu."

Osvrnuo se pomoćnik izbornika i na dvoboj s Čileom: "Iskreno, ni nama ni njima ta utakmica realno ništa ne znači. Pretpostavljam da će se Čile u utakmici sa Saudijskom Arabijom boriti za prolazak. Nemaju neku širinu pa pretpostavljam da će te ključne igrače čuvati za susret sa Saudijskom Arabijom. Mi ćemo sigurno igrati s igračima koji su igrali manje, bez obzira na rezultat. Mislim da ti igrači mogu odigrati jednu dobru utakmicu, da i oni osjete pravo Svjetsko prvenstvo i da vidimo na koga možemo računati u sljedećim utakmicama. Ta nam utakmica može poslužiti kao jedan trening i priprema za Njemačku i da odmorimo najbolje igrače koji su igrali najviše minuta do sada, prvenstveno Duvnjaka. Siguran sam da ga u ovoj utakmici nećemo koristiti."

Svoje viđenje dao je i vratar Ivan Stevanović: "Kao što je Pero rekao, sretni smo, odradil smo utakmice kako smo htjeli, mislim da se nitko nije previše potrošio. Imamo neki plan da se Filip i ja izmjenjujemo na golu i da tako izguramo do kraja, više-manje smo zadovoljni. Nadam se da ćemo nastaviti u istom tempu. Čileanci gaje sličan stil igre, pun vica, vidi se da uživaju u tome. Mislim da će i ta utakmica biti teška bez obzira što su ih Nijemci pobijedili 20 razlike. Vidjeli smo jučer da su mučili Mađare do zadnjih pet minuta, očekujem tešku utakmicu, ali vjerujem da ćemo bez većih problema slaviti ako budemo dovoljno koncentrirani", zaključio je Stevanović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!