Zimski sportovi

Odlična predstava Medveščaka i visoka pobjeda u posljednjoj utakmici domaćeg niza

Marjan Kreševac • utorak, 17.01.2017.
Odlična predstava Medveščaka i visoka pobjeda u posljednjoj utakmici domaćeg niza
Foto: FaH

Serija domaćih utakmica počela je još u prosincu prošle godine, a završena je večerašnjim ogledom Medveščaka i Jugre i to pobjedom zagrebačkih hokejaša 4:1...

Medvjedi su krenuli vrlo odlučno u susret, od prve sekunde radili su visoki pritisak na braničku liniju gostiju i bili konstantna prijetnja pred vratima Šaričenkova. Takva igra ubrzo im se isplatila, u četvrtoj minuti Lapenkov je zaradio isključenje, a nakon samo 30 sekundi igre s igračem više Colby Genoway je doveo domaće u vodstvo.

Nisu se Medvjedi zadovoljili minimalnim vodstvom, željeli su novi pogodak koji bi već u ranoj fazi susreta usmjerio vodu na njihov mlin i upravo su to dobili u 15. minuti i to još jednom je bio strijelac Genoway s igračem više na ledu. U prvoj trećini Medvjedi su od tri prilike s igračem više iskoristili njih dvije, da su tijekom sezone bili barem blizu ovakvog prosjeka iskoristivosti igrača više danas ne bi trebali strahovati za doigravanje.

Po prokušanom receptu iz prve trećine nastavili su Medvjedi i u drugoj dionici susreta, još jedan igrač više i u 31. minuti nova promjena rezultata na semaforu, Medveščak - Jugra 3:0. Krivac za ovu promjenu bio je Kirill Voronin koji se od dolaska u Brlog pokazao kao istinsko pojačanje. Nisu domaći u drugoj trećini bili nadmoćni ako uzmemo u obzir broj udaraca, ali slaba korist gostima od kanonade po Garnettu kada su oni ti koji su inkasirali pogodak.

Kako ne bi ispalo da Medvjedi znaju zabijati samo brojčano nadmoćni, u 46. minuti igre na 4:0 povisio je Smejkal s istim brojem igrača na ledu. Kako se bližio kraj susreta tako su gosti sve više preuzimali igru i pritiskali domaće. Sijevalo je sa svih strana i bilo je pitanje trenutka kada će odlični Garnett kapitulirati.

Dogodilo se to 76 sekundi prije kraja susreta, zgoditak je postigao Valentenko uz veliku pomoć braniča Medvjeda koji su se nalazili u ulozi ne zainteresiranih promatrača. Šteta za Garnetta, kapa do poda za sve što je obranio u večerašnjem susretu, a to nije bilo malo, 40 obrana. Kapa do poda i svim ostalim igračima Medvjeda koji su ponovno dokazali da znaju igrati hokej i kada su psihički unutra nitko s druge strane ne može a priori upisati bodove.

Medvjedima sada slijede četiri gostujuće utakmice od kojih je prva 19. siječnja protiv Sjeverstalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!