Rukomet

Francuski dnevnik: Vujović posvetio bod Makedoniji, ponovno padali rekordi

Piše:Branimir Korać • srijeda, 18.01.2017.
Francuski dnevnik: Vujović posvetio bod Makedoniji, ponovno padali rekordi
Foto: EPA

Dvije stvari obilježile su dan na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, čudesni povratak Slovenije protiv Tunisa te dva gola Argentinaca za 30 minuta...

1500. meč na svjetskim prvenstvima

Da ne ostane samo kao jedan od mečeva za najzagriženije ljubitelje rukometa, dvoboj između Poljske i Japana ubilježen je u rukometne knjige. Naime bio je to 1500. susret na svim svjetskim prvenstvima. Prvi meč odigran je još 5. veljače 1938. godine, a u njemu je Njemačka bila bolja od Danske s 11:3. Inače ovaj 1500. susret okončan je pobjedom Poljske 26:25.

Zašto?

Kriteriji prema kojima se biraju MVP igrači susreta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj nisu baš najjasniji. Dosad je već bilo čudnih odluka, a posljednja među mnogima je proglašenje Kentina Mahea za MVP-a dvoboja između Francuske i Rusije. Uzalud Adrianu Dipandi osam golova u prvom poluvremenu kada se lomio rezultat kada je IHF-u više vrijedilo sedam Maheovih golovima kada je već sve bilo riješeno.

Novi rekord po gledanosti

Vlasnik TV prava za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, beIN Sports, objavio je kako je postavljen novi rekord po gledanosti nekog rukometnog meča. Dosad je najgledanije bilo finale Svjetskog prvenstva u Kataru između Francuske i domaćina, a gledalo ga je kombinirano na beIN Sports i TF1 oko 775 tisuća gledatelja.

To finale nadmašio je dvoboj između Francuske i Norveške koji je gledalo oko 885 tisuća gledatelja.

Torgovanov bira Francuze

Francuska se lako obračunala s Rusima i usput oduševila Dmitrija Torgovanova. Legendarni pivot, a danas izbornik Rusije smatra da će Francuska otići do naslova prvaka.

"Uz respekt prema ostalim reprezentacijama, ali ako Francuska nastavi ovako igrati, bit će prvak svijeta. Što se nas tiče, trebala nam je veća pomoć vratara i bolja obrana. Veliki Andrej Lavrov znao je reći obrani - ako mi ne možete pomoći, maknite se, sam ću se obraniti. Isto vrijedi i za naše igrače. Tko ne može..."

Manje tragičan pobijedio

Već spomenuti dvoboj između Poljske i Japana nije nikog oduševio i kvalitetom igre bio je dosta nisko. Poljaci su slavili, ali bili su svjesni da nisu odigrali ništa posebno.

"U prvom poluvremenu odigrali smo tragično. Igrali smo loše, ali najvažnije je da smo na kraju pobijedili. Protiv Norveške igrali smo puno bolje, ali tamo nismo slavili. Pobjede će podići moral cijele momčadi i moramo što prije pohvatati zamisli trenera", iskren je bio Adam Morawski.

Slovenija igrala i za Makedoniju

Titulu najdramatičnijeg dvoboja dana odnio je susret između Slovenije i Tunisa. Veselin Vujović još uoči susreta najavio je da će Slovenija pobijediti Tunis i za Makedoniju, no nije uspjela izvukla je tek remi 28:28.

"Bod iz ovog susreta za mene je kao poraz. U zadnjih sedam-osam minuta razmišljao sam o igračima i stručnom stožeru Makedonije koji su sigurno pratili ovaj dvoboj. Znam koliko Makedonci žive za rukomet i ovaj bod poklanjam Kiri Lazarovu, Filipu Mirkulovskom, Stojančeu Stoilovu i cijeloj sportskoj Makedoniji", rekao je Vujović Upravo taj bod za Makedoniju vrlo lako može značiti i prolaz.

Španjolska dočekala Entrerriosa, Mirkulovski spreman

Dugo su Španjolci čekali Raula Entrerriosa i napokon su ga dočekali. Entrerrios će igrati protiv Makedonije nakon što je propustio prva tri susreta, a ulazi umjesto Costoye.

Makedonci su pak potvrdili da će u susretu protiv Španjolske moći računati na Filipa Mirkulovskog koji je zaradio ozljedu u dvoboju protiv Slovenije.

Izjava dana

Argentinski izbornik Eduardo Gallardo nakon što je njegova reprezentacija postigla samo dva gola u prvom poluvremenu protiv Katara. "Nije bilo dobro, tako ćemo teško do pobjede."

Kiro i dalje nedodirljiv

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!