Košarka

Strasbourg ipak prejak za napadački neefikasnu Cibonu

Petar Jenjić • srijeda, 18.01.2017.
Strasbourg ipak prejak za napadački neefikasnu Cibonu
Foto: FaH

U susretu 13. kola Lige prvaka košarkaši Cibone poraženi su na gostovanju kod francuskog Strasbourga koji je gotovo bez većih problema upisao pobjedu rezultatom 71:56...

Iako su na gostovanje kod Strasbourga otputovali u punom sastavu, košarkaši Cibona nisu uspjeli nadigrati francusku momčad koja je u susret ušla kao favorit i tu ulogu uspjela opravdati. Domaćini su večerašnjom pobjedom 71:56 došli na omjer 8-5 i prešli Juventus na trećem mjestu skupine D. Nije dobro izgledala Cibona, posebno u napadu, o čemu dovoljno govori konačan broj postignutih poena i Strasbourg je upisao zaslužene bodove.

Domaćin je vrlo dobro ušao u utakmicu i poveo sa 7:0. Cibona je prve poene ubacila preko Bošnjaka u četvrtoj minuti. U prilično neefikasnoj prvoj četvrtini Vukovi su se približili na 9:7, no do kraja su ubacili tek dva poena i zaključili je sa zaostatkom 15:9.

Dvije minute igre u nastavku trebalo je domaćinima za odlazak na dvoznamenkastu prednost (20:10) ubačajem Murphyja. Serijom 9:0 Cibona se u 16. minuti približila na četiri poena zaostatka (25:21), no domaćin je do poluvremena zadržao prednost i na predah otišao s istih šest poena prednosti (32:26) kao i nakon prve četvrtine.

Francuska je momčad u drugom poluvremenu nastavila gdje je stala u prvom, zadržavši prednost na svojoj strani. Tijekom treće četvrtine imali su i +16 (47:31), ali se Cibona na ulasku u posljednju četvrtinu spustila ispod deset poena zaostatka (55:48) koševima Šakića. Posljednja je dionica ponovno bila loša s gostujuće strane u kojoj su ubacili tek osam poena što je dodatno pomoglo domaćinima da lakše dođu do pobjede 71:56.

Do pobjede su ih s po 13 poena predvodili A.J. Slaughter i Erik Murphy. Najbolji je kod Vukova bio Scottie Reynolds s 15 poena (6/10 iz igre, slobodna bacanja 2/2), dok je Luka Žorić dodao 12 koševa (5/11 za dva, slobodna bacanja 2/2).

Liga prvaka, 13. kolo:
Strasbourg - Cibona 71:56

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!