Tenis

Lučić-Baroni izbacila treću igračicu svijeta, poraz Ane Konjuh

Branimir Korać • četvrtak, 19.01.2017.
Lučić-Baroni izbacila treću igračicu svijeta, poraz Ane Konjuh
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni igrat će u trećem kolu Australian Opena nakon što je u drugom kolu pregazila treću igračicu svijeta Agnieszku Radwansku...

Sjajan nastup Mirjane Lučić-Baroni koja je odigrala jedan od svojih najboljih mečeva u dugo vremena i eliminirala treću igračicu svijeta Agnieszku Radwansku.

Lučić-Baroni za tek nešto više od sat vremena ispratila je iz turnira Radwansku koja je godinu otvorila finalom u Sydneyju, ali u Melbourneu se mučila i na startu s Cvetanom Pironkovom.

Hrvatska tenisačica u ranoj fazi meča stigla je do breaka prednosti da bi u završnici prvog seta još jednom oduzela servis Radwanskoj te osvojila set sa 6:3.

U drugom setu Radwanska je povela s 2:0, međutim nakon toga Lučić-Baroni potpuno preuzima igru u svoje ruke, nije dopustila Poljakinji niti jedan gem do kraja seta i sa 6:3, 6:2 prošla je u treće kolo.

Inače, Australian Open nije dosad bio sretan za Lučić-Baroni, do ove godine upisala je tek jednu pobjedu i to 1998. godine protiv Japanke Naoko Sawamatsu da bi nakon toga ispala od Ive Majoli.

Danas je s 34 godine došla do trećeg kola prvi put na ovom turniru i to preko jedne od kandidatkinja za osvajanje turnira.

U trećem kolu Lučić-Baroni igrat će protiv Grkinje Marije Sakkari od koje je poražena lani u kvalifikacijama u New Havenu, međutim Grkinja je svakako odličan izbor za ovu fazu turnira.

Manje sreće imala je Ana Konjuh koja je upisala poraz u dvoboju protiv Australke Darije Gavrilove. Gavrilova je slavila u tri seta, Konjuh je imala priliku vratiti se u meč u trećem setu, ali nije iskoristila break lopte u dva gema.

Australian Open, drugo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Agnieszka Radwanska (Poljska, 3) 6:3, 6:2
Daria Gavrilova (Australija, 22) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:2, 1:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zgembo20.01.2017. u 12:19
    I već poznat scenarij je da slijedeće kolo glatko ispada, nažalost.
    zgembo
  • Obrisan korisnik19.01.2017. u 14:54
    A steta da, unistio joj je otac karijeru da se to nije dogodilo samo nebo joj bi bio granica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.01.2017. u 12:03
    Koja je šteta za Lučić da nije imala normalan razvoj karijere, bila bi sam svjetski vrh. Ovako, izgubila je mladost na traume nakon odlaska od oca manijaka i tek kad ste stabilizirala, u poznim teniskim godinama, pokazuje da puno vrijedi. Nadam se da joj je privatno dobro i da uživa u tenisu.
    Obrisan korisnik