Košarka

VIDEO: Slaba večer Dragana Bendera protiv prvaka, rekordne uloge Mela i Jokića

Dario Dodić • petak, 20.01.2017.
VIDEO: Slaba večer Dragana Bendera protiv prvaka, rekordne uloge Mela i Jokića
Foto: EPA

Sinoć je odigrano pet NBA susreta, nakon duge gostujuće serije Cleveland Cavaliersi vratili su se kući i ponovno izgledali kao prvaci, Dragan Bender nije bio raspoložen ni defenzivno ni ofenzivno. Carmelo Anthony u jednoj je četvrtini ispucao 25 koševa, ali Knicski su u kontroverznoj završnici izgubili od Wizardsa. 35 koševa Jokića nije pomoglo Nuggetsima protiv Spursa...

Nakon šest gostujućih utakmica koje su završile teškim porazom kod Golden State Warriorsa Cleveland Cavaliersi vratili su se na domaći parket i sa 118:103 svladali Phoenix Sunse.

Snažno su prvaci, koji su napokon i izgledali kao prvaci, ušli u susret, već su na poluvremenu imali 18 koševa prednosti (59:41). Uspjeli su se u posljednjoj dionici igre Sunsi vratiti na -12 poena, ali više od toga protiv raspoloženih Cavsa nisu mogli.

Kyrie Irving predvodio je prvake s 26 poena, odličan je bio i LeBron James s 21 košem, devet skokova i 15 asistencija.

Dragan Bender nije odigrao utakmicu za pamćenje, kako defenzivno tako i u napadu, proveo je 18 minuta na parketu i za to vrijeme ispucao čak pet trica od kojih je pogodio tek jednu, večer je završio s tri poena, jednim skokom, asistencijom i blokadom.

Najbolji kod Sunsa bio je Tyson Chandler s 22 koša i 16 skokova, Eric Bledsoe imao je i isti učinak na kontu poena, ali uz puno slabiji šut. Koš manje ubacio je Devin Booker.

San Antonio Spursi na domaćem su parketu svladali Denver Nuggetse 118:104 i tako im prekinuli niz od tri pobjede zaredom. Morali su Spursi igrati bez Paua Gasola koji se ozlijedio prije utakmice (slomio je prstenjak lijeve ruke), važan doprinos dao je rookie Dejounte Murray s rekordna 24 poena.

Spurse je predvodio još jednom sjajni Kawhi Leonard s 34 poena, uz već spomenutog Murraya valja istaknuti i Manua Ginobilija s 14 ubačaja.

Rekordnu je večer imao i Nikola Jokić, bio je još jednom najbolji pojedinac Nuggetsa i večer je završio s najvećim brojem poena u karijeri, 35, uz 12 skokova, četiri asistencije i dvije blokade. 18 poena dodao je Will Barton.

U dramatičnoj završnici Washington Wizardsi slavili su u gostima kod New York Knicksa 113:110, a domaći su košarkaši pričali o situaciji s kraja utammice kada su imali priliku za izjednačenje. Naime, Carmelo Anthony i Courtney Lee žalili su se da su Wizardsi u ključnom trenutku imali pomagača na parketu. Naime, tvrde da je pomoćni trener Wizardsa u trenutku kada se Lee spremao ispaliti tricu za izjednačenje nalazio suviše blizu Leeju koji je zato odlučio umjesto šuta loptu dodati Jenningsu, kojem ju je oteo John Wall.

"Bio je na terenu, imali su šestoricu igrača na parketu", izjavio je Anthony nakon susreta u kojem njegova sjajna rola nije bila dovoljna Knicksima.

Raspoloženi Anthony srušio je rekord Knicksa postigavši 25 koševa u drugoj četvrtini, do kraja susreta završio je na 34 poena i deset skokova. Odličnu partiju ponovno je pružio Derrick Rose, susret je okončao s 20 poena.

No, s druge je strane bio sjajni John Wall s 29 koševa i 13 asistencija. Uz njega valja istaknuti i Otta Portera Jr., koji je u pobjedu Wizardsa ugradio 23 poena.

NBA, rezultati:
Cleveland -Phoenix 118:103
Miami - Dallas 99:95 (Dragić 32 koša/Nowitzki 19 koševa)
New York - Washington 113:110
San Antonio - Denver 118:104
L.A. Clippers - Minnesota 101:104 (Jordam 29 koševa, 16 skokova/Towns 37 koševa, 12 skokova)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!