Rukomet

Sportnetov power ranking: Dva favorita out, Francuska i dalje drži vrh

Branimir Korać • utorak, 24.01.2017.
Sportnetov power ranking: Dva favorita out, Francuska i dalje drži vrh
Foto: EPA

Kada ispadnu dvije reprezentacije koje od početka držimo u vodećem kvartetu, logično, dolazi i do brojnih promjena u poretku. Uz uobičajene Francusku i Španjolsku, sada su u vrhu dvije skandinavske momčadi koje dosad nisu bile bolje plasirane od petog mjesta...

1. (1.) Francuska

Francuzi su i nakon osmine finala na vrhu Sportnetovog poretka. Jedna su od dvije reprezentacije Svjetskog prvenstva sa stopostotnim učinkom, a u osmini finala nisu imali težak posao. Svladali su Island uz malo više gasa početkom drugog dijela, sasvim dovoljno za pobjedu i mjesto u četvrtfinalu. Ono što je najbolja vijest za Didiera Dinarta i Guillaumea Gillea je činjenica da se ne osjeti izostanak Luke Karabatića u obrambenoj fazi za što se smatrao da bi moglo dovesti do problema.

2. (4.) Španjolska

Osim Francuza jedino još Španjolci imaju sve pobjede, ali nisu bili baš toliko uvjerljivi. U osmini finala teškom mukom svladali su Brazil i to bez obzira na činjenicu da je aktualni izbornik Španjolske Jordi Ribera još u Riju sjedio na klupi Brazila što znači da je jako dobro poznavao protivnika. Brzopleto su Brazilci odradili završnicu susreta i Španjolska je nastavila svoj put i izborila četvrtfinale.

3. (5.) Švedska

Niti u osmini finala Švedska nije podbacila. Odigrala je još jednu sjajnu utakmicu, pregazila Bjeloruse već u prvih desetak minuta i stigla je do još jedne visoke pobjede uz odličan dojam. Gledajući parove četvrtfinala, dvoboj Francuske i Švedske definitivno je poslastica i prema dosad viđenom najzanimljiviji dvoboj za polufinale. Francuzi će u ovom susreti biti na velikom ispitu.

4. (6.) Norveška

Odlično guraju i Norvežani koji također igraju vrlo dobro i pritom bilježe dobre rezultate. Oni su u osmini finala imali lagan posao protiv oslabljene Makedonije koja jednostavno nije izdržala bez Manaskova i Mirkulovskog. Bergeova reprezentacija ima kvalitetu i širinu te se nameće kao jedan od kandidata za osvajanje odličja.

5. (7.) Hrvatska

Hrvatska nastavlja s toplo-hladno igrama, prošla je u četvrtfinale očekivanom pobjedom protiv Egipta, ali ponovno je imala dosta oscilacija. Početak drugog poluvremena bio je posebno loš i takva rupa protiv Španjolske ne smije se dogoditi. No bilo je i pozitivnih stvari, Ivan Pešić potvrdio je da je odličan vratar i na pravi način reagirao je nakon što je pozvan umjesto Filipa Ivića.

6. (8.) Slovenija

I Slovenija je poput Norveške imala oslabljenog protivnika u osmini finala. Rusija bez Atmana i Gorboka nije imala šanse i Vujovićevi igrači odradili su posao kako se i očekivalo. Slovenci zasad pobjeđuju one koje trebaju dobiti (izuzev onog susreta s Tunisom), a jedini poraz nanijela im je Španjolska i to vrlo visok u borbi za prvo mjesto u skupini.

7. (-) Mađarska

Reprezentacija koja je u skupini svladala samo Čile i Saudijsku Arabiju, a gubila i od Bjelorusije, eksplodirala je u pravo vrijeme. Iako se očekivalo da će Danci u tom dvoboju doći do pobjede, Mađarska je bila bolja i na krilima Rolanda Miklera zasluženo slavila. Sjajan dvoboj pripao je Mađarima koji su kontrolirali susret svih 60 minuta i eliminirali jednog od glavnih favorita Prvenstva.

8. (-) Katar

Iznenadio je i Katar koji je s Prvenstva izbacio snažnu Njemačku. Za razliku od Mađara, Katar je u završnici okrenuo dvoboj i nakon što je zaostajao četiri gola, stigao je do pobjede. Nije Njemačkoj pomogao sjajan dan Wolffa, na drugoj strani raspoloženi su bili Šarić i Capote koji su najzaslužniji za prolaz Riverine momčadi.

9. (2.) Njemačka

U prvom Sportnetovom power rankingu Njemačka je bila na vrhu. Uoči početka Prvenstva slovila je uz Dansku i Francusku za glavnog favorita, ali slomila se u osmini finala. Jednostavno je nevjerojatno kako je tako kvalitetna momčad uspjela ispustiti pobjedu protiv Katarana u susretu koji je u pojedinim trenucima držala pod kontrolom i činilo se da će ga rutinski dovršiti.

10. (3.) Danska

Danci su drugo razočaranje Prvenstva. S istim ambicijama kao i Njemačka doputovali su u Francusku i pokleknuli kada je to bilo najgore. Nakon stopostotnog učinka u skupini, naletjeli su na Mađare koji su ih uhvatili na spavanju, bili raspoloženiji i na kraju potpuno zasluženo slavili.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!