Košarka

Puno bolje izdanje Cedevite za prvu pobjedu u TOP-u 16 Eurokupa

Petar Jenjić • srijeda, 25.01.2017.
Puno bolje izdanje Cedevite za prvu pobjedu u TOP-u 16 Eurokupa
Foto: FaH

U četvrtom kolu TOP-a 16 Eurokupa košarkaši Cedevite upisali su i prvu pobjedu. Momčad Veljka Mršića slavila je na domaćem terenu protiv berlinske Albe 99:83...

Težak je period iza košarkaša Cedevite u kojem su imali niz slabih utakmica u svim natjecanjima. Nakon poraza od Splita u domaćem prvenstvu i posljednjeplasirane Krke u ABA ligi pred zagrebačkom je momčadi bio susret 4. kola TOP-a 16 Eurokupa protiv berlinske Albe protiv koje je napokon odigrala jednu bolju utakmicu, uspješno je apsolvirala i slavila rezultatom 99:83

Kao i prošli tjedan, Cedevita je jako dobro otvorila susret, Luka Babić je upisao prvih pet poena svoje momčadi (5:0). Nakon trice Rashada Jamesa domaćin je poveo s 11:2 i gostujuća je momčad pozvala minutu odmora. Isti je igrač sjajnim zakucavanjem donio prvu dvoznamenkastu prednost domaćinima na susretu (19:9). Tek su tri promašaja iz igre imali igrači Cedevite u prvih deset minuta koje su zaključili s +10 (27:17).

Nastavio je domaćin gdje je stao i u drugoj četvrtini i nakon ubačaja povratnika Marka Tomasa imali su dotada najvećih 15 koševa viška (34:19). Igrali su jako dobro i u obrambenom dijelu i njemačka se momčad tek u jednom navratu uspjela spustiti ispod 10 koševa zaostatka. Prvo poluvrijeme završili su rezultatom 50:34 iako je prednost mogla biti i veća.

Vrlo brzo Cedevita je ubacila osam poena u drugom poluvremenu, pet napada bez promašaja i prvi put otišli na razliku od 20 koševa (54:34). Iako se u nekoliko navrata Alba uspjela spustiti ispod deset koševa zaostatka, danas raspoložena Cedevita je na sve imala spreman odgovor i u konačnici upisala prvu pobjedu u ovoj fazi natjecanja.

Do pobjede ih je predvodio Miro Bilan s 20 poena (6/7 za dva, slobodna bacanja 8/9), dok je Rashad James dodao 19 koševa (7/13 iz igre, slobodna bacanja 2/3).

Elmedin Kikanović bio je najefikasniji kod Albe s 18 ubačaja (6/9 za dva, slobodna bacanja 6/8) i pet skokova.

Eurokup, TOP 16, četvrto kolo:
Cedevita - Alba Berlin 99:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!