Košarka

Cibona se od Lige prvaka oprostila porazom od Gjergjina Oostendea

Petar Jenjić • srijeda, 25.01.2017.
Cibona se od Lige prvaka oprostila porazom od Gjergjina Oostendea
Foto: FaH

U posljednjem 14. kolu Lige prvaka košarkaši Cibone poraženi su u Domu Dražena Petrovića od belgijskog Oostendea rezultatom 71:77 i natjecanje će nastaviti u Fibinom Europa kupu...

Ove su dvije momčadi ušle u večerašnji dvoboj s omjerom 5-8 i nadom kako bi se pobjedom i poklapanjem drugih rezultata uspjeli proći u daljnju fazu natjecanja. Iako je u večerašnjem susretu momčad Darija Gjergje slavila rezultatom 71:77 u daljnju fazu ipak neće ići pa će oba sastava natjecanje nastaviti u Fibinom Europa kupu.

Cibona je susret otvorila s četiri poena, na koje su se gosti nadovezali sa svojih šest i preuzeli vodstvo. Tricom Salumua belgijska je momčad imala dotada najvećih sedam koševa prednosti (6:13) u četvrtoj minuti. Tek su se ubačajem Žorića u posljednjem napadu prve četvrtine Vukovi uspjeli približiti na poen zaostatka (21:22).

Dobru je rolu u drugoj četvrtini odigrao Nik Slavica, ali dovoljnu tek za povremena kratkotrajna preuzimanja prednosti što su gosti uspijevali vrlo brzo anulirati i vratiti prednost na svoju stranu. Tricom Gilleta zaključili su prvo poluvrijeme rezultatom 31:38.

Već je u drugoj minuti nastavka novom tricom, ovog puta Mwemea, Oostende došao do dvoznamenkaste prednosti (33:43), no Cibona uzvraća sa sedam vezanih poena i vraća rezultat u egal. Osim već spomenutog kratkotrajnog bljeska početkom treće četvrtine, Cibona je konstantno hvatala zaostatak, vrlo raspoloženi gosti nisu ispuštali ugodnu prednost.

Iako su početkom posljednje četvrtine imali 12 koševa zaostatka košarkaši Cibone su s tri vezane trice uspjeli doći vrlo blizu (63:66), međutim više od toga nisu mogli. Oostende je uzvratio serijom 7:2, dvije minute prije kraja došao do osam poena prednosti i riješio pitanje pobjednika u današnjoj utakmici.

Do pobjede je Oostende predvodio Raško Katić s 18 poena (8/17 za dva, slobodna bacanja 2/3), dok je Jean Salumu dodao 16 koševa (2/2 za dva, 4/4 za tricu).

Najbolji je kod Cibone bio Luka Žorić s 19 poena (7/12 za dva, slobodna bacanja 5/5), dok je b>Scottie Reynolds dodao 15 koševa (5/6 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 2/2) i 11 asistencija.

Liga prvaka, 14. kolo:
Cibona - Oostende 71:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!