Košarka

Rudež nakon teškog poraza Magica: "Možda su neki igrači previše fokusirani na napad"

Dario Dodić • subota, 28.01.2017.
Rudež nakon teškog poraza Magica: "Možda su neki igrači previše fokusirani na napad"
Foto: EPA

Damjan Rudež u sinoćnjem je teškom porazu Orlando Magica od Boston Celticsa, 128:98, bio najbolji pojedinac Magica pa je dobio priliku dati svoje viđenje stvari nakon susreta. Ne izgleda to dobro, kaže Rudež, ali ima svjetla na kraju tunela...

"Morali smo igrati bolje. Već smo ove sezone u nekoliko utakmica primili 40+ poena u prvoj četvrtini, ne možemo dopuštati takve stvari. To nas stavlja u lošu poziciju pa ostatak susreta ganjamo rezultat i trošimo svu energiju nepotrebno", rekao je Dajman Rudež nakon poraza od Celticsa. Rudež je s 14 poena uz savršen šut iz igre predvodio Magic.

"Moramo snažnije ulaziti u utakmice, biti mentalno čvršći od prve sekunde. Moramo raditi napornije od protivničke momčadi, vrlo jednostavno. Bio sam već u ovakvim situacijama, možemo se izvući, ali to zahtijeva puno žrtve i predanosti.

"Iskreno, možda su neki igrači previše fokusirani na napad, a ne na obranu, moramo shvatiti da petorica igrača na parketu moraju vući jedan drugoga. Komunikacija i odlučnost su ključne, moramo svaki protivnički napad odraditi čvrsto u obrani, moramo više raditi od protivnika, igrati s pozitivnom energijom i onda će se dobre stvari događati za nas. Moramo nastaviti vjerovati", objasnio je Rudež.

"Situacija u kojoj se nalazimo je alarmantna, svi se osjećamo loše, ovo boli. Moramo biti svjesni mogućnosti da ima svjetla na kraju tunela. Nova smo momčad, puno je novih igrača, novih lica u trenerskom osoblju, sad je vrijeme za preokret, sve počinje čvršćom igrom", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!