Zimski sportovi

Težak poraz Medveščaka na prvom gostovanju u Kini

Marjan Kreševac • subota, 28.01.2017.
Težak poraz Medveščaka na prvom gostovanju u Kini

Nakon što je Medveščak odlično otvorio gostujući niz pobjedom protiv Sjeverstalja vratio se starim navikama, porazima. Redom su Medvjedi napuštali led pognute glave u susretima s Admiralom, Amurom i danas protiv Kunlun Red Stara koji ih je ispratio s pet pogodaka u mreži...

Medvjedi su po prvi puta gostovali u dalekoj Kini i neće svoj debi pamtiti po dobrome, bila je to loša igra i slaba predstava, nešto što smo često gledali ove sezone od zagrebačkih hokejaša. U kojem će smjeru utakmica ići vidjelo se već nakon 40 sekundi. Linus Videll primio je pločicu od Seana Collinsa i osjećao se kao glavni lik Sigsgaardove priče Pale sam na svijetu. Mirno se namjestio, opalio i doveo domaće u vodstvo.

Nisu Medvjedi smatrali potrebitim dodati gas i pokušati sustići prednost domaćina, igrali su mlako, sterilno i bez pretjerane želje na ledu. Za ilustraciju, Tomi Karhunen bio je u prvoj trećini primoran intervenirati samo osam puta, a ni pri tim obranama nije se previše uznojio. Ruku na srce, nisu ni domaći uputili puno više udaraca, ali bili su puno okomitiji prema Garnettovom golu i na njegovu žalost klinički precizni.

Do kraja trećine Medvjedi su primili još dva pogotka, prvo je u 16. minuti na 2:0 povisio Max Warn u situaciji kada je Zanoški grijao klupu za kažnjene igrače, a u 19. minuti Ponikarovski pogađa za nevjerojatnih 3:0 nakon prvih 20 minuta igre.

U nastavku susreta Medvjedi su se malo trgnuli, vjerojatno svjesni činjenice da im se ovakvim pristupom sprema katastrofa. Izgledalo je to bolje, ali ipak daleko od nivoa kojim bi mogli ugroziti domaće hokejaše, ali ako ništa drugo barem su u drugoj trećini uspjeli sačuvati svoju mrežu nedirnutom.

Uspjelo je to u drugoj, ali ne i u posljednjoj. Dvama novim pogocima domaći su okončali posao i dodali malo soli na tešku ranu koju Medvjedi vuku kroz cijelu sezonu. Strijelci za Kunlun Red Star bili su za 4:0 u 54. minuti Sallinen i za 5:0 dvije sekunde prije kraja susreta Collins. Priliku da poprave gorak okus koji nose iz Kine Medvjedi će imati posljednjeg dana siječnja kada u Ledenoj gostuje Dinamo iz Minska.

Do kraja regularnog dijela sezone Medvjedima je ostalo još pet utakmica od kojih čak četiri igraju na domaćem ledu, prilika igračima da unesu barem malo svjetla u ovu poprilično tmurnu sezonu. Bez obzira kakve predstave njihovi miljenici pružali domaći su navijači uvijek bili glasni i puni potpore i ovo je prilika da im se igrači zahvale za sve što su kroz sezonu dobili od njih. Ne sumnjam da igrači to žele, samo ostaje pitanje mogu li?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!