Tenis

Donna Vekić dobro krenula u kvalifikacijama St. Peterburga, kraj za Tenu Lukas

Branimir Korać • subota, 28.01.2017.
Donna Vekić dobro krenula u kvalifikacijama St. Peterburga, kraj za Tenu Lukas
Foto: EPA

Dvije hrvatske tenisačice našle su se u kvalifikacijama za ulazak u glavni ždrijeb turnira u St. Peterburgu. Donna Vekić bila je uspješna i upisala je pobjedu dok se od turnira oprostila Tena Lukas...

Start kvalifikacija turnira u St. Peterburgu donio je nastup Donne Vekić i Tene Lukas, a uspješnija je bila Vekić koja je bez problema izborila prolaz u drugo kolo.

U prvom kolu igrala je protiv Bjeloruskinje Arine Sabalenke, 146. igračice svijeta, koju je svladala za sat i 11 minuta igre.

Sabalenka je u prvom setu povela s 4:2, ali Vekić je nakon toga nanizala četiri gema i uzela set sa 6:4. I u drugom setu Sabalenka je povela s 2:1 i staje, a Vekić niže gemove i sa 6:2 uzima set.

Relativno lagana pobjeda za Vekić koju u drugom kolu kvalifikacija očekuje dvoboj protiv Viktorije Kamenskaje, Ruskinje koja je u tri seta bila bolja od Nizozemke Cindy Burger.

Za razliku od Vekić, Tena Lukas poražena je od 90. igračice svijeta Denise Allertove. Dobar otpor Lukas koja je u drugom setu imala 0:40 i tri meč lopte kod 5:4, ali nije izdržala.

Allertova je slavila s 2:6, 7:6, 7:5 i prošla je u drugo kolo kvalifikacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!