Rukomet

Guigou: "Tek kasnije razmislit ću o odlasku", Remili: "Imali smo misiju i ostvarili je"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 30.01.2017.
Guigou: "Tek kasnije razmislit ću o odlasku", Remili: "Imali smo misiju i ostvarili je"
Foto: EPA

Francuska je na vrhu svijeta, obranila je titulu svjetskog prvaka koju je osvojila u Dohi prije dvije godine. Do ove je došla bez izgubljenog boda...

Zamijenio je Claudea Onestu i odmah na prvom velikom natjecanju kao prvi čovjek na klupi, Didier Dinart odveo je Francusku do zlata.

"Iza nas je puno rada i odricanja, bili smo pod pritiskom cijelim tijekom turnira jer smo morali ostvariti rezultat. Mislim da smo zrelo odradili ovu utakmicu, Vincent Gerard je već u polufinalu bio odličan, a tako je nastavio i u finalu. Svi igrači zaslužuju velike čestitke", sretan je bio izbornik.

Velike zasluge za ovaj trijumf ima i Guillaume Gille, Dinartova desna ruka, bivši reprezentativac koji danas s Dinartom vodi ovu momčad.

"Puno je prošlo otkako smo posljednji put osvojili naslov bez izgubljenog dvoboja (Hrvatska 2009.). Mi konstantno radimo na uvođenju novih igrača i ti mladi igrači odmah su spremni preuzeti odgovornost. Talent imamo bez daljnjega i zato možemo to raditi", tvrdi Gille.

Kapetan Thierry Omeyer nije dobro ušao u finalnu utakmicu, relativno brzo završio je na klupi te ga je zamijenio Gerard. Omeyer tvrdi da nije bilo panike nakon ranog zaostatka.

"Nismo paničarili i uspjeli smo zaigrati čvršće i bolje u obrani te na poluvrijeme otišli s golom prednosti. Teško je doći do naslova svjetskog prvaka, zato smo jako sretni i zadovoljni."

Sjajan turnir je iza Nedima Remilija koji je za odličnu igru nagrađen i mjestom u najboljoj sedmorci turnira.

"Sretan sam što sam u sedmorci turnira, ali posebno sam ponosan što sam svjetski prvak. Već imamo najbolje igrače svijeta koji su sposobni stvoriti razliku, a mlađi igrači trude se da dođu na razinu onih starijih. Imali smo misiju i ostvarili je, ovo je fantastičan doseg."

Michael Guigou nije potvrdio kako se oprašta od reprezentacije. Sjajno krilo francuske reprezentacije tvrdi kako će tek odlučiti o reprezentativnoj budućnosti.

"Imao sam dosta problema tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo i znao sam da nemam svih 60 minuta u nogama, međutim htio sam pomoći momčadi. Dao sam sve od sebe. Teško je sada govoriti o budućnosti, uživat ću u tituli, a kasnije će biti vremena za razmišljanje."

Za MVP-a izabran je Nikola Karabatić koji je pokazao da je vođa ove reprezentacije.

"Iako smo osvojili puno titula, znam koliko je teško doći do njih i zato uživam u svakoj. Ovo je u konačnici spas za nas jer smo cijelo vrijeme bili pod ogromnim pritiskom i sada smo ga skinuli s ramena."

Jedan od onih "seniora" koji su dugo u reprezentaciji i neizbježan dio svih francuskih uspjeha je Cedric Sorhaindo.

"Mogli smo spustiti glave i prepustiti se problemu, ali utakmica je bila daleko od gotove. Na način kako su oni igrali u prvom, mi smo igrali u drugom dijelu, čvrsta obrana i brzi kontranapadi, a pomogle su nam i neke njihove izgubljene lopte.Kod nas od početka nije bilo razlike između starijih i mlađih igrača. Nekima je ovo bilo prvo svjetsko prvenstvo i odmah su uzeli zlato, stručni stožer napravio je veliku stvar dobro ih uklopivši", dodaje Sorhaindo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2017. u 09:06
    Mi konstantno radimo na uvođenju novih igrača i ti mladi igrači odmah su spremni preuzeti odgovornost. Talent imamo bez daljnjega i zato možemo to raditi"Razlika između prvaka i onih koji stalno 'pomlađuju'. Kod francuza mladi igrači ravnopravno sudjeluju u igri jer imaju KVALITETU....a kod nas se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • markoli30.01.2017. u 08:27
    U Hrvatskoj smo ih mi dobili u drugom krugu - vezano uz Gilleovu izjavu.
    markoli