Košarka

Cedevita poražena na gostovanju u Valenciji

Branimir Korać • utorak, 31.01.2017.
Cedevita poražena na gostovanju u Valenciji
Foto: FaH

Cedevita nije uspjela doći do iznenađenja na gostovanju u Valenciji gdje je u sklopu petog kola skupine H Eurokupa poražena 71:58...

Gostovanje u Valenciji nije završilo dobro za Cedevitu, ali niti očekivanja nisu bila velika. Zagrepčani su nastupili oslabljeni bez Luke Babića i Džanana Muse, dobro su se držali u prvom poluvremenu, ali u nastavku susreta su pali.

Ovo je već četvrti poraz Cedevite u ovoj skupini, a za čudo i prolazak u sljedeću fazu natjecanja, trebat će joj visoka pobjeda u posljednjem kolu protiv Unicaje iako se može dogoditi da niti taj uvjet ne bude dovoljan ukoliko Alba upiše dvije pobjede do kraja.

U Valenciji je Mršićeva momčad loše krenula u utakmicu i brzo se našla u zaostatku 9:0, ali nakon toga stabilizirala je igru, polako preuzela kontrolu nad susretom te u drugoj četvrtini imala i ugodnu prednost 25:17.

Međutim nije zadržala taj ritam igre, Valencia se vratila i na poluvrijeme odnijela malu prednost 35:34.

U drugom dijelu Zagrepčanima je trebalo dugo vremena da počnu igrati, Valencia je to znala kazniti i serijom 17:4 pobjegla je na visoku prednost od 14 poena viška.

Cedevita je do kraja treće dionice smanjila zaostatak na minus četiri, ali u posljednjoj četvrtini Valencia je ponovno stvorila razliku i na kraju otišla do pobjede 71:58.

"Odigrali smo dobru utakmicu, obrambeno možda i najbolju u ovoj sezoni. Međutim, napadački nismo bili na visini. Imali smo dosta neraspoloženosti u napadu, promašenih zicera i otvorenih šuteva. Da bi se pobijedila utakmica ovdje mora se biti na jednom malo višem nivou. Kažem, obrambeno smo bili dobri, iako smo mogli biti još bolji u obrambenom skoku, no napad nije bio dovoljno dobar za dobiti utakmicu. Došli smo na četiri razlike, no vanjski igrači Krušlin, Tomas, Boatright i James danas nisu bili na nivou", rekao je Veljko Mršić za službenu stranicu.

U pobjedničkom sastavu Pierre Oriola za samo devet minuta ubacio je 13 poena dok je Fernando San Emeterio dodao 11 poena.

Kod Cedevite Miro Bilan ubacio je 17 poena uz devet skokova, a John Shurna dodao je 14 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!