Košarka

Jokić o Zupcu: “Jako je talentiran, bit će stvarno dobar. Čeka ga svijetla budućnost”

Nikola Raič • srijeda, 01.02.2017.
Jokić o Zupcu: “Jako je talentiran, bit će stvarno dobar. Čeka ga svijetla budućnost”
Foto: EPA

Pohvale na račun igara Ivice Zupca stižu sa svih strana, najnoviji među njima je centar Denvera, Nikola Jokić…

Ivica Zubac pokazuje kako se rad i strpljenje naveliko isplaćuju. Niti malo ga nije omelo slanje u razvojnu ligu, već je iz tog iskustva izvukao maksimum i sada je na pragu startne petorke Lakersa. Iz večeri u večer ruši svoje osobne rekorde i pokazuje se kao jedan od boljih novaka ove sezone. Pohvale stižu od trenera Waltona, ali i od kolega s parketa.

Nikola Jokić prošao je inicijaciju koju prolazi Zubac i sada je jedan od najboljih mladih igrača lige, a obojica su dijelila sličnu sudbinu igrajući u ABA ligi. Jokić je odavno znao za Zupčeve kvalitete: “On je jako talentiran. Završava sjajno kod obruča, može zakucavati, a dobro i brani obruč. Potrebno mu je samo nekoliko godina u NBA i bit će stvarno dobar.”

Trener Lakersa Luke Walton ističe kako je Zubac premašio sva očekivanja njegovog stožera: “Mentalno je bilo teško za njega to seljenje iz razvojne u našu ligu i gubljenje kilograma, ali svojom igrom je zaslužio mjesto u rotaciji.”

Ni Zubac nije ostao imun na Jokićeve partije ove sezone, on je znao što centar Denvera može: “On radi sve isto, ali puno bolje. Sve što radi danas, radio je i u Europi, mršaviji je i brži. Kada si brži, sve možeš raditi bolje.”

”Mora biti strpljiv, ima puno iskusnih igrača ispred njega, ali vjerujem da će biti dobar. Pred njim je svijetla budućnost”, dodaje Jokić još hvalospjeva i predviđanja za hrvatskog centra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik01.02.2017. u 23:00
    dupli pas dva miškova pulena
    raz_bojnik