Košarka

Ante Tomić na vrhu ACB lige prema valorizaciji

Nikola Raič • srijeda, 01.02.2017.
Ante Tomić na vrhu ACB lige prema valorizaciji
Foto: EPA

Nakon 19 odigranih kola španjolskog prvenstva, Ante Tomić je trenutno najkorisniji igrač lige…

Bljesak Edwina Jacksona u proteklom kolu svrgnuo je Tomića s trona, ali novo kolo vratilo je stvari na staro. Tomić je ponovno na vrhu poretka za najkorisnijeg igrača španjolske ACB lige. Iza hrvatskog centra s prosječnom valorizacijom 22, redom su spomenuti Jackson s 21,8 te Shermadini s 20,5.

Nakon odmora u 18. kolu, Tomić je protiv Baskonije pružio standardno odličnu partiju za ovosezonske prilike. Ukupnom valorizacijom 25, ponovno je preuzeo vodstvo u poretku za najkorisnijeg igrača.

Uzimajući u obzir malu razliku između Tomića i Jacksona, do kraja sezone nas očekuje napeti dvoboj za najkorisnijeg igrača lige.

Ono što će Jacksonu teško pobjeći je titula najboljeg strijelca. Naime, on je trenutno na prosjeku od 21,8 poena po utakmici, a prvi pratitelj Campazzo zabija 15,2 poena u prosjeku.

U ostalim kategorijama vodeći su: u skokovima Šermadini s gotovo osam uhvaćenih lopti po utakmici, najbolji asistent ACB lige je Albicy sa sedam po utakmici, Randolph bilježi blokadu i pol po utakmici, a Campazzo dvije ukradene lopte.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!