Rukomet

Lovro Mihić prvi se vratio klupskim obavezama i pomogao Wisli na putu do pobjede

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.02.2017.
Lovro Mihić prvi se vratio klupskim obavezama i pomogao Wisli na putu do pobjede
Foto: EPA

U susretu 17. kola poljskog prvenstva Wisla je gostovala kod Gornika u Zabrzu i upisala pobjedu 29:26. Lovro Mihić u prvom nastupu nakon Svjetskog prvenstva u Francuskoj bio je vrlo dobar...

Wisla nije dopustila iznenađenje u susretu 17. kola poljskog prvenstva. Prvi dvoboj nakon povratka sa Svjetskog prvenstva završen je pobjedom favoriziranih gostiju koji su bili bolji od Gornika s 29:26.

Domaćin je pružio dobar otpor i do same završnice bio je u igri za pobjedu, međutim Wisla je ipak bila bolja i nakon što su Dmitrij Žitnikov i Lovro Mihić u završnici poslali loptu iza leđa sjajnog Mateusza Korneckog priči je bio kraj.

Kornecki je tijekom susreta frustrirao gostujuće igrače, skupio je čak 18 obrana, međutim niti on nije uspio izvući Gornik i odvesti ga do pobjede.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri i na odmor se otišlo s 13:13 da bi sredinom drugog dijela Wisla s dva gola Mihića te po jednim Tarabocchije i Tiaga Roche otišla na 24:20, održavala prednost do kraja kada je domaćin zaprijetio dolaskom na gol zaostatka.

Mihić je susret završio s pet pogodaka iz osam pokušaja, a Tiago Rocha dodao je osam. Kod domaćina Aleksander Tatarincev postigao je sedam golova, a Iso Sluijters šest.

Ljestvica skupine B:
1. Wisla Plock 37
2. Azoty-Pulawy 33 (-1)
3. Gwardia Opole 22 (-1)
4. Gornik Zabrze 21
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!