Nogomet

Branco: “Naše najveće pojačanje je Carrillo s kojim smo promijenili filozofiju igre”

Nikola Raič • petak, 03.02.2017.
Branco: “Naše najveće pojačanje je Carrillo s kojim smo promijenili filozofiju igre”
Foto: FaH

Sportski direktor Hajduka, Mario Branco, u intervjuu za službeni Youtube kanal Hajduka komentirao je prijelazni rok i stanje u klubu…

Do kraja prijelaznog roka u HNL-u ostalo je tek nešto više od 10 dana, a momčad Hajduka ubilježila je odlaske nekih standardnih igrača. Kako teku pripreme, što misli o novom treneru te koji potezi očekuju Hajduk na tržištu igrača neke su od tema koje je pokrio Mario Branco.

Kada je riječ o pojačanjima, Branco ima želju dovesti dva igrača: ”Želimo kupiti jednog pravog stopera. Koji bi morao biti pojačanje, to je jedan od uvjeta. Tražimo. Ali, nećemo kupovati samo da bismo kupovali, nego moramo odabrati tako da se uklopi u igru Carrilla. Da nije samo čuvar napadača, nego mora znati s loptom, igrati. Takva je naša filozofija igre. Imamo želju ići u tom smjeru, ali ne i imperativ. U redu, nešto smo prodali, stabilizirali se financijski, ali nećemo sad ulaziti u nove rizike. Neću kupovati samo da bih popunio broj i rekao evo, kupili smo. To mora biti pojačanje. Može i na posudbu, ako ćemo imati pravo otkupa na ljeto. Može i s odštetom, sad smo sposobni za nekog platiti recimo sto tisuća eura, možda. Osim stopera i vezni nam je zanimljiv. Polivalentni. Koji može igrati na krilu, ali i unutra.”

Kao glavno pojačanje, sportski direktor vidi trenera, kojeg je sam izabrao: “Naše najveće pojačanje je Carrillo s kojim smo promijenili filozofiju igre, sviđa mi se kako smo igrali protiv Dnipra i Trenčina, kako napredujemo. Joan je moj izbor. Poznam ga otkad je radio u Espanyolu i to je to.”

”Došao sam u klub 2. lipnja, pripreme su startale 8. lipnja. S trenerom Pušnikom. Upoznali smo se, radili smo skupa u najboljoj vjeri. Jasno da je to bilo malo u žurbi, rekao bih. Prva stvar je bila skupiti momčad i ući u Euroligu. Zamalo. Ne mislim da smo pogriješili s igračima. Nismo”, komentirao je svoj rad Branco.

Ali, ističe Branco i dobre stvari za vrijeme svog mandata: “Mnogi su napredovali kao Juranović, oporavili se kao Futacs. Zato nam sad ne treba velikih zahvata. Ali, trebamo bolje igrati. I hoćemo.”

Sportski direktor dodaje i kako je trenutno naglasak na drugoj momčadi kojoj je cilj ulazak u drugu ligu: “Sad se glavnina događa u drugoj momčadi s kojom želimo u drugu ligu, da se složi momčad od dvadeset igrača i tri vratara koji će biti konkurentni i u jačem natjecanju, pa da bez problema uskoče i rade s prvom momčadi.”

Branco je istaknuo kako su produženja Ohandzi, Nižiću, Bašiću i Juranoviću iznimno važna, a da je u Hajduk došao napredovati i smatra ga većim izazovom od Steaue. Posebno ponosan je na dovođenje Futacsa: “Najveće mi je zadovoljstvo kad vidim da Futacs dobro ide, prvi je strijelac momčadi, sigurno je jedan od trojice najboljih naših igrača. Još nije na najvišem nivou, jer je prethodno osam mjeseci bio izvan terena. E, da je on bio zdrav ljetos. Napadač, lijeva noga, europska putovnica, sve su to njegove prednosti.”

Odlazak Šimića se nije mogao spriječiti, kaže Branco: “Šimić je otišao, sportski smo na gubitku jer mogao je još napredovati i postići veću vrijednost. Ali, u ugovoru ima već odštetu fiksiranu. Što bi značila veća vrijednost? Sad smo izvukli nešto više od fiksirane odštete. Neću kritizirati zašto je otprije tako napisano u ugovor, tada su bile takve okolnosti. Sigurno su mislili da je klub dobro zaštićen. Sad je bila prigoda da to iskoristimo, a i on je htio van. Moramo ga samo dobro zamijeniti.”

Za kraj, ostaje pitanje i budućnosti trenera, ali i sportskog direktora pa Branco odgovara u trećem licu: ”Situacija je takva da Branco ima ugovor na godinu plus godinu, a Carrillo šest mjeseci plus godinu. Šezdeset dana prije kraja ugovora klub Brancu može reći da ne želi s njim nastaviti i Branco može reći da on ne želi dalje! To je korektan odnos. Carrillo pak, ako ostvari neke parametre uspjeha automatski mu se produžuje ugovor. To je razlika.”

SuperSport HNL

1Rijeka 915:1+1419
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 915:1+1419
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.02.2017. u 20:33
    Brancu je svaka na mistu... Carillo je božji dar Hajduku.
    Obrisan korisnik