Zimski sportovi

Rus i Slovenka do prvih pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri

Branimir Korać • petak, 03.02.2017.
Rus i Slovenka do prvih pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri
Foto: EPA

Rus Gleb Retivih i Slovenka Anamarija Lampič stigli su do svojih prvih pobjeda u Svjetskom kupu u skijaškom trčanju slaveći u Pyeongchangu u sprintu...

Prvi put u povijesti utrke Svjetskog kupa u skijaškom trčanju dolaze u Južnu Koreju gdje su u petak u sprintu na olimpijskoj stazi pobjedu odnijeli Gleb Retivih i Anamarija Lampič.

Ne samo da su po prvi put održane utrke u ovom skijalištu, već su i pobjednici prvi put u karijeri došli do slavlja u Svjetskom kupu. Osim toga čak četvero od šest natjecatelja i natjecateljica koji su se plasirali na pobjedničko postolje, učinili su to prvi put.

Kod skijaša pobjedu je odnio Rus Gleb Retivih kojem je sprint najjača disciplina, ali od Planice s početka prošle godine nije mogao do deset najboljih. Tamo je završio kao peti.

Ovdje je odnio pobjedu ispred Norvežanina Sondera Turvolla Fosslija s 30 stotinki prednosti dok je treći bio još jedan Rus Andrej Parfenov.

Oni najbolji sprinteri nisu nastupili u Južnoj Koreji pa je tako Federico Pellegrino ostao na vrhu ukupnog poretka u sprintu.

Kod skijašica pobjedu je odnijela Slovenka Anamarija Lampič dok su ovdje one najbolje izostale pa niti kod skijašica nema promjena u vrhu.

Lampič je odnijela pobjedu sa sekundom i 60 stotinki prednosti nad Norvežankom Silje Oeyre Slind, a treća je bila Amerikanka Ida Sargent.

Od jačih imena nastupila je tek Justyna Kowalczyk i završila na četvrtom mjestu iako joj sprint nije najomiljenija disciplina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!