Ostali sportovi

Andrej Gaćina uz dvije pobjede do četvrtfinala europskog TOP 16

Branimir Korać • petak, 03.02.2017.
Andrej Gaćina uz dvije pobjede do četvrtfinala europskog TOP 16
Foto: EPA

Europski TOP 16 koji se održava u Antibesu okupio je europsku stolnotenisku kremu, a među njima je i Andrej Gaćina. U skupini je upisao dvije pobjede i poraz te se plasirao u četvrtfinale...

Andrej Gaćina odlično je otvorio sezonu i na TOP 16 u Antibesu upisao je dvije vrijedne pobjede koje su ga odvele u četvrtfinale.

Trojica prvoplasiranih s europskog TOP 16 izborit će pravo nastupa na svjetskom TOP 16 koji je na rasporedu krajem godine, a Gaćina je još uvijek u igri za to prestižno mjesto.

U Antibes je došao kao deseti Europljanin i odmah u prvom kolu pregazio četvrtog Europljanina Marcosa Freitasa s brzih i glatkih 11:7, 11:7, 11:3. "Bio sam uplašen nakon tog prvog meča jer sam glatko poražen i nisam imao osjećaj za igru", istaknuo je Freitas kasnije.

U drugom kolu igrao je protiv Rusa Aleksandera Šibajeva i tu je već bilo više posla. Ipak Gaćina je na kraju odnio pobjedu 11:4, 7:11, 11:4, 10:12, 11:2. Svoje setove osvajao je vrlo uvjerljivo dok je Rus dobio one tijesne.

Već uoči trećeg kola Gaćina je znao da je u četvrtfinalu stoga poraz 13:11, 8:11, 11:8, 11:8 od Kristiana Karlssona nije odigrao nikakvu ulogu.

Dalje je prošao kao prvoplasirani u skupini i u četvrtfinalu igrat će protiv Kineza s ukrajinskom putovnicom Leija Koua koji je poražen od Tiaga Apolonije u pet setova, ali upozorenje su 3:0 pobjede protiv Erika Lebessona i Vladimira Samsonova.

Ostali parovi četvrtfinala su Dimitrij Ovčarov - Stefan Fegerl, Timo Boll - Simon Gauzy, Aleksander Šibajev - Tiago Apolonia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!