Tenis

VIDEO: Poznate finalistice na ovotjednim WTA turnirima, samo jedna nositeljica u finalu

Mihaela Bradovski • subota, 04.02.2017.
VIDEO: Poznate finalistice na ovotjednim WTA turnirima, samo jedna nositeljica u finalu
Foto: EPA

Elina Svitolina jedina je nositeljica koja je uspjela izboriti nastup u finalu ovotjednih WTA turnira. Ona je u Taipeiju bez većih problema odradila svoj polufinalni posao...

Loša realizacija break lopti Lucie Šafarove i u konačnici gladak poraz protiv Shuai Peng. Kineskinja je slavila uz samo šest izgubljenih gemova i iako su obje imale po devet prilika za oduzimanje servisa, Peng je svoje bolje koristila.

Peng je na ovom turniru svladala tri igračice koje su bolje rangirane od nje, ali i njezin renking do kraja godine trebao bi biti puno bolji jer vrijedi više od 71. mjesta. Naime sada je potpuno zdrava i oporavila se od operacije koja ju je na duže vrijeme odvojila od tenisa i poslije koje se u ožujku prošle godine vratila na terene.

U finalu će igrati protiv prve nositeljice Eline Svitoline koja je nešto lošije otvorila meč protiv Mandy Minelle, gubila je 3:1, ali do kraja meča potpuno je dominirala, nije dozvolila protivnici nijednu break loptu, a ispustila je samo dva gema.

Ukrajinka je dosad osvojila četiri titule na WTA Touru i u Taipeiju pokušat će doći do pete.

Na turniru u St. Peterburgu Kristina Mladenović prošla je u finale pobjedom u tri seta protiv domaće igračice s pozivnicom Natalije Vihljanceve. Vihljanceva je već ulaskom u polufinale napravila veliki posao, ovdje je uzela prvi set sa 6:4, ali nakon toga Mladenović je bila bolja.

"Moja dobra fizička pripremljenost napravila je razliku u ovom susretu. Dobro se osjećam, svježa sam i zadovoljna dosadašnjim nastupima", istaknula je Mladenović.

U finalu za protivnicu ima Kazahstanku Juliju Putincevu koja je na sličan način svladala drugu nositeljicu Dominiku Cibulkovu. Putinceva je također izgubila prvi set, ali nakon toga okrenula meč i iako je zaostajala 4:2 u trećem setu, nanizala je četiri gema i otišla u finale.

WTA Taipei, polufinale:
Shuai Peng (Kina) - Lucie Šafarova (Češka) 6:4, 6:2
Elina Svitolina (Ukrajina, 1) - Mandy Minella (Luksemburg) 6:3, 6:2

WTA St. Peterburg, polufinale:
Kristina Mladenović (Francuska) - Natalia Vihljanceva (Rusija, WC) 4:6, 6:2, 6:2
Julia Putinceva (Kazahstan) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 2) 3:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!