Nogomet

VIDEO: Bilić se vratio pobjedama, a Liverpool nastavio s porazima

Marjan Kreševac • subota, 04.02.2017.
VIDEO: Bilić se vratio pobjedama, a Liverpool nastavio s porazima
Foto: EPA

U popodnevnom terminu odigrano je šest susreta engleskog prvenstva. Romelu Lukaku je s četiri pogotka torpedirao Bournemouth, Hammersi su u 11. minuti bili u deficitu od jednog pogotka, vratili se i na kraju slavili 3:1, a Liverpool je nastavio lošu formu porazom 0:2 od Hulla...

Everton - Bournemouth 6:3

Nije dugo trebalo domaćima da dođu do vodstva, na semaforu je prošlo svega 28 sekundi. Morgan Schneiderlin presjekao je loptu, odigrao za Lukakua koji izmjenjuje dupli pas s Jamesom McCarthyjem i s ruba kaznenog prostora posprema loptu u mrežu ispod Artura Boruca. Lijepa egzekucija Belgijca za njegov pogodak broj 14 u ovoj sezoni.

Nisu domaći zakočili nakon postignutog pogotka već su bili odlučni u namjeri da što prije postignu drugi, a to im je pošlo za nogom u 23. minuti. Lukaku je prošao kraj dva gostujuća braniča, odigrao nisku loptu koju je James McCarthy uspio pospremiti loptu tek iz drugog pokušaja nakon što je prvi Simon Francis uspio blokirati.

Kad ti ovako krene onda se teško zaustaviti, nije se zaustavio Lukaku u 29. minuti kada je Francis odigrao samoubilačku povratnu loptu prema Borucu, a Belgijac je bez puno razmišljanja posprema u mrežu za 3:0 nakon samo pola sata igre. Do kraja poluvremena to je bilo sve od pogodaka, ali u nastavku gosti su bili ti koji su prvi zabili.

Jack Wilshere ubacio je u šesnaesterac u 53. minuti susreta, Joshua King je prsima smirio loptu pod pritiskom Evertonovih braniča i uspio je usmjeriti u mrežu, a 11 minuta kasnije King se još jednom upisao u strijelce i glavom vratio goste u život. Nakon poluvremena rijetki su bili oni koji bi stavili i lipu na povratak Bournemoutha u utakmicu, 20 minuta do kraja i veliko pitanje može li Everton sačuvati ono što je nakon pola sata izgledalo neminovno.

Može, o može i to zahvaljujući fenomenalnom Lukakuu koji je s nova dva pogotka u 80. i 83. minuti riješio sve dvojbe u ovom susretu i s 16 golova postao vodeći strijelac Premiershipa. Ako ste mislili da je tu kraj, prevarili ste se, u posljednjoj minuti susreta Harry Arter zabio je još jedan pogodak za goste , a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Barkley za domaće za konačnih 6:3. Fenomenalna predstava na Goodisonu.

West Bromwich - Stoke 1:0

Nisu igrači Evertona bili jedini koji su stigli do brzog pogotka, uspjelo je to i igračima West Bromwicha u šestoj minuti susreta. Dvije minute ranije Matt Phillips pronašao je Rondóna koji lagano gura loptu u mrežu, ali glavni sudac opravdano poništava pogodak zbog zaleđa. U šestoj minuti nije bilo prigovora, strijelac je nakon brzo odigrane akcije bio James Morrison dok se asistencija piše Naceru Chadliju.

Nakon odličnog otvaranja susret je ušao u mirnije vode, barem što se tiče opasnih prilika pred protivničkim vratima. Teško bi našli nešto vrijedno izdvajanja, uglavnom puno odigravanja s jedne na drugu stranu uz nedostatak koncentracije u završnici. Pokušaji su odlazili daleko od vratiju, a ono što je nekim čudom išlo u okvir gola.

Kakav smo susret danas gledali najbolje oslikava činjenica da su oba trenera nakon posljednjeg sučevog zvižduka nezadovoljno mahala glavama i brže bolje odjurili u svlačionicu očitati lekciju svojim igračima koji su je i više nego zaslužili.

Southampton - West Ham United 1:3

Robert Snodgrass najnovije pojačanje Hammersa započeo je svoju prvu utakmicu na lijevoj strani napada, ali prva ozbiljnija prijetnja po gol Svetaca stigla je s druge strane i to već u drugoj minuti. Sofiane Feghouli ubacio je na drugu stativu, Andy Caroll skočio negdje s ruba peterca, ali pod pritiskom nije uspio idealno zahvatiti loptu. Lijepi potez, dobar početak i lijepa šansa za Hammerse na samom startu.

Ona narodna poslovica da se po jutru dan poznaje nije se pokazala točnom na St. Maryju, gosti su bolje krenuli, a domaći zabili. Nakon samo 11 minuta u svom debiju nakon transfera iz Napolija Manolo Gabbiadini se upisao u strijelce. Gabbiadini je izbjegao zaleđe, prihvatio jednu visoku loptu iza leđa gostujuće obrane i ljevicom zakucao loptu pod gredu za vodstvo domaćih.

Iako pod dojmom primljenog pogotka gosti su se brzo pribrali i nakon samo dvije minute vratili rezultat na početnu poziciju. Pedro Obiang odigrao je lijepu loptu kroz domaću obranu, Andy Carroll je u zadnje vrijeme u dobroj formi i s velikim samopouzdanjem zabija pokraj Frasera Forstera. Četvrti pogodak u posljednja četiri nastupa.

Što se događalo nakon pogodaka? Iskreno i ne puno toga. Obje momčadi pritiskale su prema naprijed, ostavljale dosta prostora u posljednjim redovima i bilo je realno za očekivati da ćemo vidjeti još koji pogodak. I vidjeli smo ga i to u domaćoj mreži u 44. minuti susreta. Domaća obrana očistila je poslije kornera loptu na nekih 30 metara ravno do Obianga. Španjolski internacionalac krenuo je prema golu i odapeo niski udarac dobrano izvan kaznenog prostora, Forster je dirao loptu, ali ne dovoljno da bi spriječio njezin ulazak u mrežu.

Od rezultatskog deficita u 11. minuti West Ham je stigao do prednosti od 3:1 u 53. minuti susreta. Mark Noble izveo je slobodni udarac s lijeve strane, Steve Davis pokušao je očistiti loptu, ali uspio ju je samo skrenuti u mrežu pored nemoćnog Frasera.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata iako je bilo nekih naznaka za to na obje strane terena. Momčad Slavena Bilića pokazala je karakter i vratila se na pobjedničke staze, a s ova tri boda skočili su Hammersi na deveto mjesto na tablici.

Crystal Palace - Sunderland 0:4

Očito je danas postojalo neko interno natjecanje klubova koji će postići raniji pogodak. Sunderlandu je to uspjelo u desetoj minuti nakon što je samo tri minute ranije ozbiljno zaprijetio Jermain Defoe, ali lijepom reakcijom Wayne Hennessey uskratio mu je slavlje. Dvije minute kasnije Hennessey je sukrivac za pogodak. Seb Larsson ubacio je iz slobodnjaka, Hennessey je imao namjeru boksati loptu, ali se sudario s Billyjem Jonesom i Kone mirno gura loptu u mrežu.

Nije ovo bio dobar dan za navijače Palace jer do kraja prvog dijela njihovi miljenici inkasirali su još tri pogotka. Prvi od njih stigao je u 42. minuti kada je Didier Ndong napravio sve sam, oduzeo loptu na sredini, sjurio se prema golu i u konačnici pospremio loptu iza leđa vratara. Tri minute kasnije vidjeli smo eksploziju Defoea, u dvije minute uspio je strpati dva pogotka u mrežu. Prvi glavom nakon dodavanja Adnana Januzaja u prvoj minuti sudačke nadoknade, a drugi u trećoj nakon što je okrenut leđima prema golu primio loptu, okrenuo Tomkinsa i zabio za 4:0.

I u drugom dijelu nastavila se odlična predstava gostujuće momčadi, pritiskali su, stvarali prigode, ali niti jednom nisu uspjeli pronaći put ka mreži. S pobjedom iz ovog susreta Sunderland se još uvijek nalazi na posljednjem mjestu, ali samo dva boda manje od 15. Middlesbrougha dok je Palace pao na pretposljednje mjesto.

Hull - Liverpool 2:0

Gdje je nestao Liverpool u 2017. godini gospodine Klopp? U deset susreta koliko su odigrali Redsi u ovoj godini ostvarili su samo jednu pobjedu i to onu protiv četvrtoligaša Plymoutha u FA kupu. Ponovno je to bila slaba igra i loša predstava Redsa, bez ideje pred protivničkim vratima i katastrofalnim reakcijama u posljednjem redu u kojem danas nije bilo Dejana Lovrena zbog gripe.

I engleski novinari i naša nogometna javnost odapela je dosta kritika na račun našeg stopera, ne zna se postaviti, ne zna braniti prostor, ali iako možda gdje ima vatre ima i dima ne mogu se oteti dojmu da posljednji red s Lovrenom izgleda ipak puno bolje nego bez njega.

Osim braniča svakako je problem i vratar, danas je na golu stajao Simon Mignolet koji je svojom pogreškom u 44. minuti izravno kumovao vodećem pogotku N'Diaye. Iako se vratio toliko očekivani Sadio Mane ni s njim napad nije uspio u prvih 45. minuta niti jednom prisiliti Jakupovića na obranu.

Hull City koji je pod vodstvom Marca Silve pobijedio u sva četiri susreta osigurao je pobjedu u 84. minuti preko Oumara Niassea nakon brzog kontranapada u kojem je obrana Redsa pokrivala samo njima znane protivničke igrače. Ovim porazom Liverpoolu prijeti realna opasnost da ukoliko City sutra pobijedi Swansea ispadne van kandidata za nastup u Ligi prvaka, a o borbi za naslov prvaka mislim da je sada bespredmetno uopće razgovarati.

Watford - Burnley 2:1

Nakon što su u prošlom kolu šokirali Emirates i odnijeli pobjedu protiv Arsenala njihovi navijači nisu očekivali ništa manje od tri nova boda. Sukladno njihovim očekivanjima igrači su se postavili ofenzivno od prve minute susreta, a veliku pomoć dobili su u šestoj minuti kada su gosti nakon crvenog kartona Jeffa Hendricka ostali s igračem manje.

Nisu gosti dugo izdržali s igračem manje, samo četiri minute, M'Baye Niang uputio je ubačaj na drugu vratnicu gdje Troy Deeney glavom postiže svoj treći pogodak u posljednja četiri susreta i dovodi domaće u vodstvo. Iako se očekivala golijada gosti su se hrabro držali, orijentirajući se isključivo na obranu uspjeli su izdržati do samog kraja poluvremena kada je M'Baye Niang glavom povisio na 2:0.

Ashley Barnes dao je nadu gostima 12 minuta prije kraja susreta smanjivši rezultat iz kaznenog udarca koji je skrivio Sebastian Prödl nakon igranja rukom, ali nije preostalo dovoljno snage do kraja. Watford je na ovaj način potvrdio dobar nastup s Emiratesa i zasjeo na deseto mjesto u prvenstvu.

Premier liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

24. kolo

Chelsea3:1Arsenal
Crystal Palace0:4Sunderland
Everton6:3Bournemouth
Hull City2:0Liverpool
Southampton1:3West Ham
Watford2:1Burnley
WBA1:0Stoke City
Tottenham1:0Middlesbrough
Manchester City2:1Swansea City
Leicester City0:3Manchester United
1Chelsea 3885:33+5293
2Tottenham 3886:26+6086
3Manchester City 3880:39+4178
4Liverpool 3878:42+3676
5Arsenal 3877:44+3375
6Manchester United 3854:29+2569
7Everton 3862:44+1861
8Southampton 3841:48-746
9Bournemouth 3855:67-1246
10WBA 3843:51-845
11West Ham  3847:64-1745
12Leicester City 3848:63-1544
13Stoke City 3841:56-1544
14Crystal Palace 3850:63-1341
15Swansea City 3845:70-2541
16Burnley 3839:55-1640
17Watford 3840:68-2840
18Hull City 3837:80-4334
19Middlesbrough 3827:53-2628
20Sunderland 3829:69-4024

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Premier liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

24. kolo

Chelsea3:1Arsenal
Crystal Palace0:4Sunderland
Everton6:3Bournemouth
Hull City2:0Liverpool
Southampton1:3West Ham
Watford2:1Burnley
WBA1:0Stoke City
Tottenham1:0Middlesbrough
Manchester City2:1Swansea City
Leicester City0:3Manchester United
1Chelsea 3885:33+5293
2Tottenham 3886:26+6086
3Manchester City 3880:39+4178
4Liverpool 3878:42+3676
5Arsenal 3877:44+3375
6Manchester United 3854:29+2569
7Everton 3862:44+1861
8Southampton 3841:48-746
9Bournemouth 3855:67-1246
10WBA 3843:51-845
11West Ham  3847:64-1745
12Leicester City 3848:63-1544
13Stoke City 3841:56-1544
14Crystal Palace 3850:63-1341
15Swansea City 3845:70-2541
16Burnley 3839:55-1640
17Watford 3840:68-2840
18Hull City 3837:80-4334
19Middlesbrough 3827:53-2628
20Sunderland 3829:69-4024