Tenis

Svitolina i Mladenović do titula na ovotjednim WTA turnira, Jurak zaustavljena u finalu parova

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.02.2017.
Svitolina i Mladenović do titula na ovotjednim WTA turnira, Jurak zaustavljena u finalu parova
Foto: EPA

WTA turniri u Taipeiju i St. Peterburgu došli su do kraja, a pobjednice su Elina Svitolina i Kristina Mladenović koje su opravdale status favoritkinja u finalnim dvobojima...

22-godišnja Ukrajinka Elina Svitolina osvojila je WTA turnir u Taipeiju i jedina je od nositeljica ovaj tjedan odradila posao kako se od njih i očekivalo.

Jedino je u četvrtfinalu imala problema protiv Tunižanke Ons Jabeur koja joj je uzela set i s kojom je na kraju završila u tie-breaku trećeg seta dok je u ostalim mečevima bila dominantna i plovila prema finalu.

Tu je za protivnicu imala Kineskinju Shuai Peng koja joj nije stvorila probleme. Svitolina je slavila sa 6:3, 6:2 iako je na početku oba seta izgubila servis. No vrlo brzo vraćala se u set i Kineskinji u nastavku nije pružala nikakve šanse.

Za Svitolinu je ovo peta titula u karijeri, dva puta slavila je u Bakuu te po jednom u Marrakeshu i Kuala Lumpuru. Posljednja dva finala je izgubila, Petra Kvitova i Agnieszka Radwanska bile su bolje u New Havenu i Zhuhaiju.

Do prve titule u karijeri došla je Kristina Mladenović. Francuskinja je u finalu St. Peterburga bila bolja od Julije Putinceve sa 6:2, 6:7(3), 6:4.

Do ovog finala Mladenović je tri puta gubila u susretima za titulu, 2015. godine u Strasbourgu bolja je bila Samantha Stosur, a prošle godine u Hertogenboschu izgubila je od Coco Vandeweghe da bi u Hong Kongu bolja bila Caroline Wozniacki.

U St. Peterburgu napokon je slavila iako je ruka drhtala i nije lako završila meč. Prve set dobila je glatko da bi u drugom na servisu za meč kod 5:3 pokleknula, Putinceva je sve okrenula i izborila treći set. Tamo je vodila s 5:1 i na prvom servisu za meč propustila tri meč lopte, Putinceva je smanjila na 5:4 i spasila još dvije meč lopte, ali ukupno petu u meču nije uspjela.

Za Kazahstanku ovo je bilo prvo finale na WTA Touru, a na prvu titulu još malo će pričekati.

U konkurenciji parova u finalu je igrala Darija Jurak sa Švicarkom Xenijom Knoll, ali nije uspjela doći do pobjede. Jelena Ostapenko i Alicja Rosolska bile su bolje u tijesnom meču s 3:6, 6:2, 10:5.

WTA Taipei, finale:
Elina Svitolina (Ukrajina, 1) - Shuai Peng (Kina) 6:3, 6:2

WTA St. Peterburg, finale:
Kristina Mladenović (Francuska) - Julia Putinceva (Kazahstan) 6:2, 6:7(3), 6:4

WTA St. Peterburg, finale parova:
Jelena Ostapenko/Alicja Rosolska (Latvija/Poljska) - Darija Jurak/Xenia Knoll (Hrvatska/Švicarska) 3:6, 6:2, 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!