Zimski sportovi

Medvjedi porazom zatvorili KHL sezonu u Brlogu

Marjan Kreševac • nedjelja, 05.02.2017.
Medvjedi porazom zatvorili KHL sezonu u Brlogu
Foto: FaH

U posljednjoj domaćoj utakmici sezone, a s obzirom na situaciju možda i u posljednjoj KHL utakmici Medvjedi su ugostili Vitjaz iz Podolska. Zagrebački hokejaši desetkovani odlascima i kaznama hrabrom igrom pružili su jako dobar otpor, ali ipak su na kraju morali priznati poraz 3:5...

Ostali su Medvjedi bez trenera Dwyera i Bolduca koji su promijenili sredine, a u posljednjoj domaćoj utakmici nisu mogli računati niti na kažnjene Larkina, Kozaka i Parletta. S druge strane stajala je momčad Vitjaza koja u preostalih pet susreta hvata zadnji vlak za doigravanje. Što se prije susreta moglo očekivati? Ako ćemo realno, ništa osim časnog poraza Medvjeda.

Od prvog podbacivanja gosti su dali do znanja da zagrebačke hokejaše danas očekuje pakao. Silovito su krenuli i visokim pritiskom onemogućili Medvjede da iznesu pločicu iz svoje trećine. Sijevalo je sa svih strana prema vratima Garnetta, a iako je domaći vratar sjajno branio bilo je samo pitanje trenutka kada će kapitulirati.

Dogodilo se to u šestoj minuti susreta. Kopeikin je odlično pronašao pred golom usamljenog Aaltonena koji diže pločicu u gornji lijevi kut i dovodi domaće u vodstvo. Bilo je za očekivati da će domaći nakon primljenog gola biti pod još većim pritiskom, ali dogodilo se suprotno. Krenuli su domaći u opsadu, imali nekoliko lijepih pokušaja od kojih je najbolji bio Perkovichev koji je završio u stativi.

I kada je pritisak Medvjeda bio na vrhuncu primili su još jedan pogodak. Romanov je u 17. minuti uputio udarac, Garnett nije uspio iskontrolirati pločicu, a obrana Medvjeda zaboravila je pomoći svom golmanu. Nitko od braniča nije omeo Viglazova koji mirno gura pak u mrežu. Ovakva reakcija obrane i ne treba previše čuditi jer danas je momčad Medveščaka igrala samo sa dva rasna beka.

I u drugoj četvrtini nastavile su se muke po Garnettu, ali domaći vratar sjajno je radio svoj posao, skidao ono moguće i nemoguće. Posebne pohvale zaslužio je u situaciji kada su gosti imali dva igrača više na ledu. Bilo bi zaista nepravedno da ovakvo vrhunsko izdanje vratara ostane bez nagrade na suprotnoj strani leda.

Nagrada je stigla i to kroz dva pogotka Medvjeda kojima su vratili susret u egal. Prvi pogodak pao je u 30. minuti susreta, Miličić je proigrao Girouxa koji odapinje udarac, pločica se odbija prema golu od kacige gostujućeg vratara, braniči nisu uspjeli očistiti i eto razloga za slavlje na ledu i na tribinama.

U 32. minuti Medvjedi su bili ti koji su imali situaciju s dva igrača više, trener Cameron pozvao je minutu odmora kako bi dogovorio akciju koja bi njegove hokejaše dovela u egal. Dogovor je očito bio uspješan jer u 34. minuti Glumac, istina sa samo jednim igračem više skida paučinu iz lijevih rašlji i poravnava na 2:2.

Na žalost Garnett nije uspio u drugoj trećini sačuvati nedirnutu mrežu, pokleknuo je 16 sekundi prije isteka vremena, s igračem više gosti su odigrali lijepu akciju u kojoj se Makejev našao usamljen na tri metra od gola i nije imao previše težak zadatak. Medvjedi nisu zaslužili otići na odmor sa zaostatkom, ali ostalo je još 20 minuta i ako mogu ponoviti svoj nastup iz drugog perioda mogu se i još jednom vratiti.

I vratili su se i to nakon samo dvije minute igre u posljednjem periodu i to zahvaljujući pogotku Arkalova, ali slabe koristi je bilo od tog povratka jer gosti u 47. minuti ponovno dolaze do prednosti i to ovaj put zahvaljujući sucima koji nisu odsvirali čisto spoticanje Smitha prilikom jedne kontre Rusa, pustili su akciju i Makejev je svojim drugim pogotkom vratio goste u prednost od jedan razlike, a Viglazov u 50. na dva gola prednosti.

Kapa do poda domaćim hokejašima, iako su domaću sezonu završili porazom pokazali su srce i do posljednje sekunde susreta nisu se predavali. Da je to bio slučaj u nekim drugim susretima tijekom sezone danas bi vjerojatno bilo više bodova na kontu i možda bi pričali o protivniku u prvom krugu doigravanja. No, to nije slučaj i sada o tome nećemo. Do kraja natjecanja Medvjedima su preostala dva susreta u Bratislavi i to oba protiv Slovana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!