Rukomet

Mlađi kadeti PPD Zagreba pobjednici turnira Virovitica 2017.

Sportnet • ponedjeljak, 06.02.2017.
Mlađi kadeti PPD Zagreba pobjednici turnira Virovitica 2017.
Foto: Ivana Strahija

Velikim finalom završen je 11. međunarodni rukometni turnir za mlađe kadete "Virovitica 2017".

U jednom od najboljih finala posljednjih godina pobjednikom je postala ekipa RK PPD Zagreb pobijedivši odličnu ekipu RK Dugo Selo rezultatom 27:24.

Od prve minute bila je to potpuno izjednačena utakmica. Odlične obrane i odlični golmani na obje strane nisu dozvolili niti jednoj ekipi da se odvoji više od gola ili dva prednosti. Tako se otišlo na odmor s izjednačenih 13:13.

Ista situacija na terenu viđena je i u drugome dijelu. U posljednju minutu Zagrebaši ulaze s golom prednosti i u napetoj završnici rješavaju utakmicu golom svega 15-tak sekundi prije kraja. Još jednim pogotkom u zadnjim sekundama Plinari dolaze do konačnih 27:24 što je ujedno bila i najveća prednost jedne ekipe u utakmici. Na kraju veliko slavlje zagrebačke ekipe i veliki pljesak gotovo 800 gledatelja u dvorani Tehničke škole Virovitica. 

Onima  najboljima su podijeljena zaslužena priznanja. Treće mjesto na turniru pripalo je ekipi RK Celje PL, drugo RK Dugo Selo, a pobjednički pehar otišao je u ruke RK PPD Zagreba. Najbolji strijelac turnira je Fabijan Grubišić iz RK Dugo Selo, najboljim golmanom proglašen je Nikola Zeba iz RK Wat Atzgersdorf  (Austrija) dok se titulom MVP turnira okitio Tim Kocijančič iz RK Celje PL.

Turnir je i ove godine bio izuzetno kvalitetan i po ocjeni svih sudionika vrhunski organiziran. Sve utakmice pogledalo je više od 5000 gledatelja, a vrlo gledani bili su i prijenosi utakmica na klupskim stranicama. Zato je za očekivati da će i sljedeće godine Virovitica imati priliku ponovno ugostiti neke od najboljih ekipa ovoga godišta.

RK Dugo Selo:

Kuzmanović, Borovec, Čičak, Agatić 1, Borota, Lisica, Gavranović, Činkl 2, Hršak 1, Lukšić, Šuker, Igrc, Raužan 4(2), Sekulić, Grubišić 10, Bjalajac, Deronja 6

RK PPD Zagreb

Grdović 1, Jutriša 3, Konrad, Štrković, Missoni, Leskovec 6, Đenđo 6, Purić, Trninić 4, Klarić 3, Goluža, Neralić 2, Mačaš, Čerček, Tintor 2, Turčić, Pandža, Karlić

Sedmerci RK Dugo Selo 4/3 RK PPD Zagreb 1/1

Isključenja: RK Dugo Selo 6 minuta, RK PPD Zagreb -

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!