Nogomet

Matija Špičić preselio u redove poljskog velikana

Mihaela Bradovski • utorak, 07.02.2017.
Matija Špičić preselio u redove poljskog velikana
Foto: FaH

Petar Brlek dobio je društvo u Wisli iz Krakowa. Ugovor s poljskim velikanom potpisao je i Matija Špičić koji dolazi iz Dinama iz Tbilisija gdje je počeo prošlu sezonu...

Uz Gornik Zabrze najtrofejniji poljski klub po broju naslova prvaka je Wisla iz Krakowa, a od ove zime uz Petra Brleka još jedan Hrvat nosit će dres Wisle. Riječ je o Matiji Špičiću koji je ovog utorka stavio potpis na ugovor.

Ivan Gonzalez, Wojciech Slomka, Semir Štilić, Jakub Bartkowski i Pol Llonch ranije su pojačali ovu momčad, a Špičić je šesto ovozimsko pojačanje.

"Jako sam zadovoljan postignutim dogovorom. Isplatilo se biti strpljiv i čekati ovakav angažman. Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub i sređenu ligu, preda mnom je novo dokazivanje, ali to mi neće predstavljati problem", istaknuo je Špičić za Sportnet.

Špičić je afirmaciju stekao igrajući u dresu Zagreba iz kojeg je ostvario i prvi inozemni transfer kada je preselio u ukrajinsku Tavriju. Tamo se nije dugo zadržao, vratio se u Hrvatsku i nosio dres Istre 1961 da bi ponovno otišao u inozemstvo, ovaj put u Novosibirsk.

Nakon Rusije završio je u Azerbajdžanu u Interu iz Bakua, vratio se ponovno u Hrvatsku igrajući za Osijek da bi posljednji inozemni angažman imao u Dinamu iz Tbilisija.

U Osijeku mu je suigrač bio Zoran Arsenić koji će od ljeta preseliti u Wislu nakon što je postigao dogovor s Poljacima krajem prvog dijela HNL sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!