Zimski sportovi

Erik Guay do druge titule svjetskog prvaka, Filip Zubčić 31.

Branimir Korać • srijeda, 08.02.2017.
Erik Guay do druge titule svjetskog prvaka, Filip Zubčić 31.
Foto: EPA

Kanađanin Erik Guay novi je svjetski prvak u superveleslalomu. Guay je odlično odradio utrku u St. Moritzu gdje je tako stigao do svog drugog zlata na svjetskim prvenstvima...

Prije šest godina u Garmischu Erik Guay uzeo je zlatno odličje u spustu na stazi na kojoj je godinu dana ranije stigao do pobjede u Svjetskom kupu u superveleslalomu.

U St. Moritz došao je sa željom probijanja do postolja u jednoj od dvije brze discipline, a u već prvoj uzeo je najsjajnije odličje.

"S obzirom na povijest mojih ozljeda i onaj pad od prije tjedan dana u Garmischu, nevjerojatno je da sam ovdje na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Teško mi je pronaći riječi kojima bih opisao kako se osjećam, a još sretniji sam što mi društvo prave moji dobri prijatelji Kjetil i Manny", govorio je Guay nakon utrke.

Kjetil Jansrud morao se zadovoljiti srebrom nakon što je zaostao 45 stotinki za pobjednikom, a neočekivani brončani je još jedan Kanađanin Manuel Osborne-Paradis koji je s visokim startnim brojem 26 stigao do trećeg mjesta sa šest stotinki zaostatka za Jansrudom. Na taj način s pobjedničkog postolja istisnuo je Norvežanina Aleksandera Aamondta Kildea i to za tri stotinke.

U ovoj utrci nastupila su i dvojica Hrvata, a bolji nastup imao je Filip Zubčić. On je utrku završio na 31. mjestu s 3.67 sekundi zaostatka za pobjednikom. Max Ullrich nije došao do cilja.

SP, superveleslalom:
1. Erik Guay (Kanada) 1:25.38
2. Kjetil Jansrud (Norveška) +0.45
3. Manuel Osborne-Paradis (Kanada) +0.51
4. Aleksander Aamodt Kilde (Norveška) +0.54
5. Vincent Kriechmayr (Austrija) +0.88
6. Alexis Pinturault (Francuska) +0.90
7. Andreas Sander (Njemačka) +0.97
8. Carlo Janka (Švicarska) +0.99
9. Dominik Paris (Italija) +1.02
10. Hannes Reichelt (Austrija) +1.09
...
31. Filip Zubčić (Hrvatska) +3.67
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!