Košarka

Cedevita se od Eurokupa oprostila pobjedom protiv Unicaje

Petar Jenjić • srijeda, 08.02.2017.
Cedevita se od Eurokupa oprostila pobjedom protiv Unicaje
Foto: FaH

U posljednjem nastupu u TOP-u 16 Eurokupa košarkaši Cedevite na domaćem su parketu slavili protiv Unicaje rezultatom 74:71 i oprostili se od ovog natjecanja...

Iako utakmica s Unicajom nije imala prevelik značaj, košarkaši Cedevite odigrali su jako dobru utakmicu protiv momčadi koja je već ranije osigurala prolazak u daljnju fazu natjecanja. Mršićeva momčad slavila je rezultatom 74:71 i pobjedom se oprostila od ovog natjecanja.

Utakmica bez prevelikog značaja za obje momčadi započela je u nešto opuštenijem, ali i neefikasnom ritmu. Domaćin je nešto bolje igrao u uvodnim minutama susreta i nakon poena Bilana zaključio seriju 8:0 za vodstvo 10:5. Vrlo brzo su gosti pronašli napadačku igru i došli do vodstva nakon trica Smitha i Fogga (14:17) nakon čega je Cedevita pozvala minutu odmora. Četvrtinu su ipak zaključili s poenom zaostatka (18:19).

Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu do kraja poluvremena. Nakon nekoliko lagano primljenih poena Unicaja je povela s 37:33, međutim Musa je povezao dvije trice i donio svojoj momčadi novo vodstvo. Ubačajem Shurne iz vrlo teške pozicije Cedevita je na poluvrijeme otišla s košem viška (42:41).

Serijom 10:0 hrvatska je ekipa ušla u nastavak susreta, dugom dvojkom je prekinuo Musli u 25. minuti (52:43). Vrlo brzo gosti su pozvali minutu odmora nakon čega su ubacili osam uzastopnih poena i na ulasku u posljednju četvrtinu bili na četiri poena zaostatka (57:53).

Zagrebačka je momčad držala prednost iako je Unicaja u nekoliko navrata vrlo opasno prijetila i dolazila na -3, posljednji put dvije minute prije kraja utakmice nakon ubačaja Omića. Marko Tomas je minutu kasnije poentirao za 73:68, Cedevita je odigrala jako dobru obranu na Nedoviću nakon čega je ponovno u glavnoj ulozi bio Tomas koji s linije slobodnih bacanja potvrđuje pobjedu svoje momčadi.

Cedevitu je do pobjede predvodio Marko Arapović s 14 poena, dok je Džanan Musa dodao 12 koševa i sedam skokova. Najučinkovitiji je kod španjolske momčadi bio Dejan Musli s 18 poena.

TOP 16 Eurokupa, šest kolo:
Cedevita - Unicaja 74:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!