Zimski sportovi

Njemačka štafeta uzela zlato, Francuska druga, Norveška bez odličja

Branimir Korać • četvrtak, 09.02.2017.
Njemačka štafeta uzela zlato, Francuska druga, Norveška bez odličja
Foto: EPA

U austrijskom Hochfilzenu počelo je Svjetsko prvenstvo u biatlonu. Otvoreno je utrkom mješovitih štafeta u kojoj je najuspješnija bila Njemačka...

Mješovita štafeta od dvije biatlonke i dva biatlonca otvorila je Svjetsko prvenstvo u biatlonu. Biatlonke su odrađivale dionicu od dva puta po šest kilometara dok su biatlonci imali za savladati dionicu od dva puta po 7.5 kilometara.

Na kraju je najbolja bila Njemačka koja je slavila u sastavu Vanessa Hinz, Laura Dahlmeier, Arnd Peiffer, Simon Schempp. Dahlmeier je imala čak četiri promašaja, no oni nisu utjecali na pobjedu Njemačke koja je na kraju imala ukupno sedam promašaja.

Drugoplasirana Francuska promašila je dvije mete više, a zaostala je na kraju samo 2.2 sekunde za pobjednicima. Martin Fourcade odrađivao je posljednju dionicu, bio je besprijekoran, ali nije uspio prestići Simona Schemppa.

Brončano odličje osvojila je Rusija koja je u svom sastavu imala i povratnika nakon suspenzije zbog doping afere Aleksandera Loginova.

"Loginov je svoju suspenziju u potpunosti odradio i ne možete sada tu imati prigovor. Međutim u cijeloj ovoj osjetljivoj situaciji oko ruskog dopinga, možda se trebalo pričekati s njegovim uvrštavanjem", istaknuo je njemački izbornik Mark Kirchner.

Loginov je "pao" s pozitivnim doping testom na EPO u studenom 2014. godine, dobio je dvije godine suspenzije i polako se vraća natjecanjima.

Najveće razočaranje prvog dana je Norveška koja je završila tek na osmom mjestu, daleko od borbe za odličja s čak 12 promašaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!